Προβληματισμός του Δημάρχου για τις πυρκαγιές σκαφών στις μαρίνες της Γλυφάδας!

Τον έντονο προβληματισμό του για το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ξεσπούν πυρκαγιές σε σκάφη που είναι ελλιμενισμένα σε μαρίνες της Γλυφάδας εξέφρασε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Παπανικολάου μετά την νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα σε σκάφος στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας. Παράλληλα ανήγγειλε πως ήδη έχει δρομολογηθεί η εγκατάσταση ενός νέου σύγχρονου συστήματος ασφάλειας και παρακολούθησης, με κάμερες και άλλα μέσα στις Μαρίνες της Γλυφάδας.
Αναλυτικά η ανάρτηση του δημάρχου:

«Νωρίς σήμερα το πρωί βρεθήκαμε και πάλι όλοι μας σε πλήρη εγρήγορση αμέσως μετά την πυρκαγιά σε σκάφος στην 3η Μαρίνα της Γλυφάδας.

Με τη βοήθεια και της Πυροσβεστικής που κινητοποιήθηκε άμεσα, η φωτιά έσβησε, χωρίς να κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και χωρίς να πάθει κανείς το παραμικρό.
Το τονίζω αυτό, γιατί στο σκάφος από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά βρισκόταν μέσα άνθρωπος.

Προχωρούμε άμεσα στην απάντληση του πετρελαίου από τα δύο σκάφη που καταστράφηκαν τελικά ολοσχερώς και στη συνέχεια στην απομάκρυνση τους μαζί με την απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής γύρω από αυτά – ήδη έχουν τοποθετηθεί τα απαραίτητα φράγματα.

Μας προβληματίζει πάρα πολύ το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές σε σκάφη που είναι σταθμευμένα στις μαρίνες μας.
Ήδη σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες καταρχάς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τα περιστατικά αυτά και ήδη δρομολογούμε την εγκατάσταση ενός νέου σύγχρονου συστήματος ασφάλειας και παρακολούθησης, με κάμερες και άλλα μέσα, στις Μαρίνες της Γλυφάδας.

Για μία ακόμη φορά ευχαριστούμε την Πυροσβεστική και το Λιμενικό Σώμα για την συνολική συνεργασία που διαρκώς έχουμε»