Προκήρυξη διαγωνισμού για τον Πολυχώρο, στο Ελληνικό

ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

δ ι α κ η ρ ύ σ σ ε ι την με ανοικτή διαδικασία επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου: “Π Ρ Ο Σ Θ Η Κ Η  Α Ι Θ Ο Υ Σ Α Σ  Π Ο Λ Λ Α Π Λ Ω Ν  Χ Ρ Η Σ Ε Ω Ν Σ Τ Ο 1 ο Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Ο Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Υ ( Ι Α Σ Ω Ν Ι Δ Ο Υ 5 2 & Χ Ρ Υ Σ Α Ν Θ Ο Υ  Τ Ρ Α Π Ε Ζ Ο Υ Ν Τ Ο Σ , Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο ) ”

Εκτιμώμενης αξίας 2.600.00,00 € Ευρώ (με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.),

που θα διεξαχθεί σύμφωνα με α) τις διατάξεις του ν. 4412/2016 (Α’ 147)

και β) τους όρους της παρούσας και καλεί τους ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς να υποβάλουν προσφορά για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του ως άνω έργου.

Aίθουσα πολλαπλών χρήσεων, περίπου 2.000 τ.μ.  αξίας 2.6,εκ ευρώ, θα αποκτήσει το Ελληνικό,  στην Λ. Ιασωνίδου στο 1ο Δημοτικό  Σχολείο.

Ικανοποιείται έτσι ένα πάγιο αίτημα του λαού της πόλης για έναν πολυχώρο αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στις 29 Νοεμβρίου ψηφίστηκε από την Περιφέρεια Αττικής η οποία και θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου το έργο, η έγκριση των όρων του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης για την κατασκευή πολυχώρου εκδηλώσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού (Ιασωνίδου 52 & Χρυσ. Τραπεζούντος) στο Ελληνικό.

Ο πολυχώρος αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση σε περίπου 2 χρόνια. Θα αποτελείται από υπόγειο χώρο, ισόγειο, πρώτο όροφο και πατάρι συνολικού εμβαδού 2.000τ.μ. περίπου. Το έργο θα δημοπρατηθεί και θα υλοποιηθεί από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε σχετικά:

Είναι μία ιστορική ημέρα για το Ελληνικό. Άλλη μία προεκλογική μας δέσμευση υλοποιείται μετά την έγκριση του σχεδίου από την Περιφέρεια Αττικής. Σε λίγο καιρό το Ελληνικό θα αποκτήσει τον πρώτο ιδιόκτητο υπερ-σύγχρονο πολυχώρο στον οποίο φορείς και σύλλογοι της πόλης θα μπορούν να τον χρησιμοποιούν για τις εκδηλώσεις τους αλλά και οι μαθητές για τις ανάγκες του σχολείου τους και τις αθλητικές τους δραστηριότητες. Το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί το έργο ώστε ο εργολάβος να εγκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν.

Την μελέτη του έργου ξεκίνησε ο πρ. Δήμαρχος Ελληνικού Νάκης Εφραιμίδης ενώ επί δημαρχίας Χρήστου Κορτζίδη παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν κατέστη δυνατόν να υλοποιηθεί. Δώδεκα χρόνια μετά το έργο ξεκινά με την δική μας διοίκηση αφού έγιναν πολλές αλλαγές στην αρχική μελέτη η οποία επικαιροποιήθηκε και βελτιώθηκε σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την Περιφερειάρχη κ. Δουρού, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καπάταη αλλά και την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας και του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, που συντέλεσαν ώστε αυτή η μελέτη που τόσα χρόνια είχε κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας να προχωρήσει και να υλοποιηθεί προς όφελος των πολιτών του Ελληνικού και των παιδιών μας. Η αναγέννηση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς.

Πηγή : Notia.gr