Προς παράταση προθεσμιών για φορολογικές δηλώσεις & 120 δόσεις

Παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και της προθεσμίας ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων μελετά το ΥΠΟΙΚ. 

Σε παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, καθώς και της προθεσμίας ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Οι προθεσμίες αυτές, εξετάζεται να παραταθούν για το διάστημα μετά τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι. Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά και νομικά πρόσωπα λήγει στις 30 Ιουνίου ενώ στις 28 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την ένταξη στην ρύθμιση των 120 δόσεων της εφορίας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις για την παράταση των προθεσμιών αυτών το πιθανότερο είναι ότι θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως χτες Τρίτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του The Toc, λόγω του ότι η προθεσμία για τη ρύθμιση των 120 δόσεων και η ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εκπνέει στις 30 Ιουνίου, το πιθανότερο πλέον ήταν να ανακοινωθεί παράταση τουλάχιστον ενός μήνα.

Στο ρεπορτάζ γραφόταν ότι και για τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, η εκκαθάριση θα μετατεθεί για τον Αύγουστο καθώς δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Αν και στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις, δεδομένου ότι και αυτή η εβδομάδα είναι «χαμένη» λόγω δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, το πιο πιθανό είναι ότι ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αλλά και των ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών θα ατονίσει.

πηγή: thetoc.gr