Προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης από τον Δήμο Γλυφάδας

Ο Δήμος Γλυφάδας διέθεσε κατά τις ημέρες των εορτών περισσότερους από πέντε τόνους προϊόντων και τροφίμων στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου του.

Γαλοπούλες, πατάτες, ζυμαρικά, λάδι, γάλα, ζάχαρη, όσπρια και άλλα τρόφιμα μακράς διαρκείας είναι ορισμένα από τα προϊόντα που δόθηκαν στις περίπου 600 οικογένειες δικαιούχων του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Γλυφάδας, που αριθμούν συνολικά περί τα 1300 μέλη, ώστε να περάσουν πιο όμορφα τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η διανομή πραγματοποιήθηκε στο διάστημα μεταξύ 19 και 24 Δεκεμβρίου.

«Από το 2014 έχουμε απλώσει για όλους τους αδύναμους συμπολίτες μας ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, το οποίο διαρκώς ενισχύουμε με κάθε τρόπο. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι στήριξαν τις κοινωνικές δομές και όλους εκείνους που βοήθησαν και φέτος ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην στερηθεί τα βασικά αγαθά τις άγιες τούτες μέρες», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και πρόσθεσε: «Όλοι ευχόμαστε σύντομα αυτές οι δομές να μην είναι πια αναγκαίες. Μέχρι τότε, στο Δήμο Γλυφάδας θα βρισκόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας και τα μέσα που διαθέτουμε δίπλα σε κάθε συνάνθρωπό μας που μας έχει ανάγκη».

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Ελένη Δεναξά τόνισε ότι : «Η δημοτική μας Αρχή έχει προτεραιότητά της την κοινωνική μέριμνα και στέκεται πάντα δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Θα προτιμούσαμε βέβαια να ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι κοινωνικές αυτές δομές δεν θα χρειάζονταν. Σε έναν κόσμο όπου η κάλυψη των βασικών αναγκών θα ήταν δεδομένη και όχι υπό συνεχή αναζήτηση. Αυτή είναι και η ευχή μου για τη νέα χρονιά, καθώς η εμπειρία από τη θέση που κατέχω αποτελεί μάθημα ζωής για μένα. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε εργαζομένους και εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό αλλά και το χαμόγελό τους».

Αναλυτικά, τα προϊόντα που διανεμήθηκαν μέσα στις γιορτές από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας είναι τα ακόλουθα:
2.570 κιλά γαλοπούλα
1350 τεμάχια ζυμαρικά
1300 τεμάχια γάλατα
905 τεμάχια όσπρια
970 τεμάχια ρύζι
2.280 κιλά πατάτες
590 λίτρα λάδι
710 τεμάχια τοματοχυμοί
550 τεμάχια κριθαράκι
590 τεμάχια αλεύρι
590 τεμάχια ζάχαρη
281 τεμάχια δημητριακά
280 τεμάχια πουρέ

Επίσης, στους δικαιούχους δόθηκαν μπισκότα, χυμοί, μαρμελάδες, μέλι, κακάο, κορν φλάουρ, κρέμες αραβοσίτου, κριτσίνια, γλυκίσματα και καφές.
Οι προσφορές των προϊόντων πραγματοποιήθηκαν από τους κάτωθι, τους οποίους ο Δήμος Γλυφάδας ευχαριστεί θερμά:
Minerva Marine INC
Όμιλος Παπαθεοχάρη
Όλοι Μαζί για το Παιδί – ΣΚΑΪ – Εθνική Τράπεζα
Super Market ΑΒ Βασιλόπουλος
Marine Trust LTD
3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ρόμβος
El Catrin
Wynwood
Fresh Patisserie
Ζαχαροπλαστεία Max Perry
Φούρνοι Βενέτη
Φούρνοι της Τερψιθέας
Ζαχαροπλαστείο Κοσμικόν
George’s Steak House
Gym Base
Eurosyst
Sarmed
Microsoft
Α.Ο. Γλυφάδας ‘’Κεραυνός’’