Πρόσω ολοταχώς για την παραγωγή του νέου MINI Electric

Το BMW Group επενδύει σημαντικά κεφάλαια στις μονάδες παραγωγής της μητρικής εταιρείας που βρίσκονται στη Γερμανία όπου και θα κατασκευάζονται τόσο οι μπαταρίες όσο και οι ηλεκτροκινητήρες του επερχόμενου μέσα στο 2019 MINI Electric.

Oπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το νέο MINI Electric θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2019 αποτελώντας για λογαριασμό της βρετανικής εταιρείας το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της, αλλά συνάμα και το έναυσμα της «επίθεσης» του BMW Group στην κατηγορία των Zero Emission Vehicles. Για το λόγο αυτό, οι ιθύνοντες του Βαυαρικού ομίλου προχωρούν άμεσα σε επενδύσεις «διψήφιου αριθμού εκατομμυρίων ευρώ» στις μονάδες που διαθέτουν επί γερμανικού εδάφους ώστε να υποστηρίξουν την παραγωγική διαδικασία του νέου MINI Electric που θα ξεκινήσει μέσα στο 2019 στην Οξφόρδη της Μ. Βρετανίας και αργότερα και στην Κίνα, σε συνεργασία με την «εγχώρια» Great Wall.

Πιο συγκεκριμένα, στο Dingofing το BMW Group θα δημιουργήσει άμεσα μια υπο-μονάδα συνολικής έκτασης 6.000 τ.μ. όπου θα κατασκευάζονται οι μπαταρίες του MINI Electric. Το «βρετανικό μοντέλο με τη γερμανική καρδιά», όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι δημιουργοί του, θα τροφοδοτείται με τον ηλεκτροκινητήρα που θα γεννιέται στο εργοστάσιο της γερμανικής φίρμας που βρίσκεται στο Landshut της Βαυαρίας. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αφορούν τόσο στη δυναμική των εν λόγω συσσωρευτών ενέργειας, όσο και στις προδιαγραφές του ηλεκτροκινητήρα του επερχόμενου μέσα στην επόμενη χρονιά 3θυρου MINI Electric._Χ.Α.

πηγή: 4troxoi.gr