Προσοχή! Το Facebook στέλνει αυτόματα αιτήματα φιλίας σε αυτούς που κατασκοπεύεις!

Πρόβλημα στο facebook προκαλεί αναστάτωση στους χρήστες. Χωρίς λόγο στέλνει από μόνο του αιτήματα φιλίας (friends request) από τη μια στιγμή στην άλλη. Πώς συμβαίνει αυτό;

Ξαφνικά βλέπετε στον λογαριασμό σας στο facebook έναν άγνωστο ή κάποιον γνωστό σας, αλλά εσείς δεν θέλετε να είναι στους φίλους σας. Ωστόσο, αυτός – άγνωστο γιατί – έχει δεχθεί αίτημα φιλίας που εσείς εμφανίζεστε να έχει στείλει.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και αναφέρουν τεχνολογικές ιστοσελίδες, οι χρήστες ισχυρίζονται ότι το Facebook στέλνει ανεξήγητα αυτόματα αιτήματα φιλίας σε άτομα, που προηγουμένως είχαν επισκεφθεί τα προφίλ τους.

Και μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να δημιουργεί άλλης φύσεως κοινωνικά προβλήματα -φανταστείτε για παράδειγμα να “ψάξατε” στο Facebook τον/ την νυν σύντροφο του/της πρώην σας ή κάποιον παλιό ίσως συνάδελφο με τον οποίο δεν έχετε πλέον σχέσεις και ξαφνικά εκείνος ή εκείνη να έλαβε αίτημα φιλίας που εσείς δεν θα στέλνατε ποτέ, το συγκεκριμένο ζήτημα όμως είναι πιο σοβαρό, καθώς δυνητικά θέτει σε κίνδυνο το απόρρητο και τον έλεγχο των χρηστών, προκαλώντας ανησυχία σχετικά με πιθανές παραβιάσεις των προσωπικών ορίων και την παραβίαση της ψηφιακής συναίνεσης.

πηγή: karfitsa.gr