Ψηφιακό Άλμα για τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Στη σύγχρονη εποχή περνά ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης εκσυγχρονίζοντας ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες του. 

Μετά την ψηφιακή υπογραφή την οποία εφήρμοσε από τους πρώτους κιόλας μήνες της πρώτης της θητείας η διοίκηση του Γιάννη Κωνσταντάτου ψηφιοποιεί ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του Δήμου.

Ολοκληρώνοντας μία θητεία που άλλαξε την εικόνα του δήμου με παρεμβάσεις και έργα σε όλους τους τομείς της Δημοτικής πολιτικής, ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης  προετοίμασε την οργανωτική του δομή ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μέλλοντος.

Από τις αρχές του Ιουνίου, αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές ο Δήμος εφαρμόζει πλήρως την ψηφιακή διαχείριση και διακίνηση εγγράφων , υιοθετώντας το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων “ΊΡΙΔΑ” που ανέπτυξε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και υιοθέτησε το Υπουργείο Εσωτερικών, επιταχύνοντας την διεκπεραίωση εγγράφων και μειώνοντας τα διοικητικά βάρη.

Τα οφέλη για τους πολίτες είναι ήδη ορατά.Εκτός της μείωσης του κόστους λειτουργίας του Δήμου, τα αιτήματα των Πολιτών χρεώνονται στις αρμόδιες διευθύνσεις εντός 24 ωρών, ενώ κάθε εισερχόμενο έγγραφο  ψηφιοποιείται πλήρως για λόγους ασφάλειας και φύλαξης.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, “ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης πρωτοπορώντας είναι στην πράξη έτοιμος με πλήρη εφαρμογή Ολοκληρωμένων Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, επιταχύνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απολαμβάνοντας είδη τα θετικά αποτελέσματα, προς όφελος των δημοτών του και της τοπικής κοινωνίας”.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν στην εικόνα που παρουσίαζε το αρχείο του Δήμου όταν το παρέλαβε η Διοίκηση Κωνσταντάτου πριν από 5 χρόνια.

Έγγραφα και φάκελοι στο πάτωμα και σε σακκούλες σκουπιδιών στη μία φωτογραφία και στην άλλη τα έγγραφα όπως τακτοποιήθηκαν στα ράφια και ψηφιοποιήθηκαν.

πηγή: vimaonline.gr