ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: Αν Θέλεις πραγματικά να πετύχεις τους στόχους σου σκέψου ότι τους έχεις ήδη πετύχει

Μπορείς να ακούσεις πολλά χρήσιμα πράγματα για το πώς μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου. Μπορείς να διαβάσεις πολλά πράγματα για το πώς να πετύχεις τους στόχους σου. Πράγματα εξαιρετικά χρήσιμα. Πράγματα που είναι σίγουρο ότι θα σε βοηθήσουν. Η επιτυχία ωστόσο είναι πραγματικά κοντά όταν εσύ αρχίσεις να πιστεύεις σε εκείνη.

Δεν υπάρχει κανένα μαγικό κουμπί το οποίο πατάς και την επόμενη στιγμή έχεις αρπάξει όλα όσα είχες ποτέ ονειρευτεί να πετύχεις. Υπάρχει όμως η θέληση και αυτή πίστεψέ με κάθε άλλο παρά ασήμαντη είναι. Έπειτα υπάρχει η γνώση,  η μέθοδος, η δουλειά.

Σε τι λοιπόν μπορεί να μας βοηθήσει το να πείσουμε τον εαυτό μας ότι έχουμε ήδη πετύχει τους στόχους μας;

Ξέρεις το πόσο εύκολα ή δύσκολα πετυχαίνουμε κάποια πράγματα είναι πολλές φορές ζήτημα τοποθέτησης. Φαίνεται ίσως παράξενο ωστόσο αν κάποιος πιστεύει πραγματικά ότι κάτι είναι εύκολο, αυτό γίνεται πραγματικά. Αυτό είναι κάτι που σχετίζεται σε ένα βαθμό με το γεγονός ότι είμαστε πολύ περισσότερο πρόθυμοι να δουλέψουμε για κάτι που είτε μας είναι περισσότερο ευχάριστο, είτε νοιώθουμε ότι είμαστε πιο κοντά στην πραγματοποίησή του.

Τι συμβαίνει τώρα όταν προβάλλουμε στον εαυτό μας μια εικόνα στην οποία έχουμε ήδη πετύχει αυτό που έχουμε βάλλει ως στόχο;

Δύο είναι αυτά που συμβαίνουν.

Πρώτα λοιπόν με αυτό τον τρόπο κάνεις το μέλλον παρόν. Αυτό ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνεις έχει μεγάλη σημασία. Γιατί το μέλλον κρύβει πάντοτε μία δόση αβεβαιότητας. Όσο μικρή κι αν είναι αυτή, δεν παύει ωστόσο να υπάρχει. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με το παρόν. Αυτό είναι το εδώ. Το τώρα. Και είναι βέβαιο. Όσο λοιπόν κι αν φαίνεται παράξενο αυτή η βεβαιότητα μεταφέρετε σε αυτό που θέλεις να πετύχεις. Έτσι χωρίς να το πολυσκεφτείς έχεις ήδη ξεκινήσει την πορεία σου με πολύ μεγαλύτερη σιγουριά, δέσμευση και αποφασιστικότητα.

Για τον ίδιο λόγο υποσυνείδητα λειτουργείς σαν να έχεις ήδη πετύχει το στόχο σου. Αυτό σε κάνει να υιοθετείς ιδανικότερες συμπεριφορές και να κάνεις σωστότερες επιλογές φέρνοντας την επιτυχία πολύ πιο κοντά  σε εσένα.

Αν λοιπόν θέλεις πραγματικά να πετύχεις τους στόχους σου

Ξεκίνα να πιστεύεις ότι τους έχεις πετύχει.

Ξεκίνα να σκέπτεσαι σαν να τους έχεις πετύχει.

Ξεκίνα να λειτουργείς σαν να τους έχεις πετύχει.

 

πηγή: balancelife.gr