Στην κατάψυξη από Τετάρτη! Πτώση έως 12 βαθμούς της θερμοκρασίας

Καλομάθαμε τις τελευταίες μέρες του Ιανουαρίου, με τις ηλιόλουστες Αλκυονίδες μέρες. Αλλά ο καιρός αλλάζει και μάλιστα… δραματικά από την Τετάρτη (05.02.2020).

Η θερμή εισβολή θα μας… κρατήσει συντροφιά έως την Τρίτη. Από το πρωί της Τετάρτης, όμως, και τουλάχιστον για τρεις μέρες, μέχρι την Παρασκευή (07.02.2020) δηλαδή, ο καιρός θα είναι εντελώς… άλλος, άκρως χειμωνιάτικος καθώς θα επηρεαστεί από τις ψυχρές αέριες μάζες που μας έρχονται.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού, σύμφωνα με το meteo, θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη, οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου καθώς και η επικράτηση θυελλωδών βορείων ανέμων.

Στην Αττική

Τα επικρατέστερα σενάρια μεταβολής της θερμοκρασίας στο ίδιο ύψος επάνω από την Αττική φαίνονται στο παρακάτω γράφημα. Από αυτό προκύπτει ότι η μέγιστη πτώση της θερμοκρασίας στο ύψος των 1.500 μέτρων αναμένεται να είναι μεταξύ 17 και 18 βαθμών Κελσίου.

Λόγω του πλήθους των παραγόντων που επιδρούν στην τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στο έδαφος (ηλιοφάνεια/νεφοκάλυψη, φαινόμενα κλπ), η μέγιστη πτώση της θερμοκρασίας στην Αττική, αλλά και στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναμένεται να είναι μεταξύ 10 και 12 βαθμών Κελσίου.

Με πληροφορίες και από meteo.gr