«Πυρά» εξαπολύει η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά του Δημάρχου Γλυφάδας – «Απίστευτα πράγματα!» η απάντηση του Παπανικολάου

«Πυρά» εξαπολύει η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά του Δημάρχου Γλυφάδας, για τα απορρίμματα που συλλέγονται στην πόλη εν μέσω απεργίας και καταλήγουν σε παράνομη χωματερή.

«…ακολουθώντας την γραμμή της Κυβέρνησης, που θέλει να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία, ο κ. Παπανικολάου υπερασπίστηκε το προσωπικό, που λειτούργησε απεργοσπαστικά και θέλησε να εμφανιστεί ως «σωτήρας» της Γλυφάδας, …» αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, «…Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, όλοι μαζί στη Γλυφάδα, δημοτική αρχή και εργαζόμενοι, θα κάνουμε τα πάντα για να προτάξουμε και αυτές τις μέρες το αυτονόητο, το αγαθό δηλαδή της δημόσιας υγείας..»  δήλωσε ο κ. Παπανικολάου.


Δείτε τι «αποκαλύπτει» η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της:

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου βρέθηκε στην ανάγκη και στην υποχρέωση να υπερασπιστεί την κυβέρνηση και το «Αναπτυξιακό» Νομοσχέδιο, με το άρθρο 179 του οποίου εκχωρούνται οι υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Ο.Τ.Α. στα ιδιωτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τα έβαλε με τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που θέλησαν να σταματήσουν, όπως κατήγγειλε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την αποκομιδή των απορριμμάτων στη Γλυφάδα. Απέκρυψε, όμως, ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στην καθαριότητα, το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό την Τρίτη και Τετάρτη, 22 και 23 Οκτωβρίου 2019, βρίσκονταν σε 48ωρη απεργία.

Προφανώς, ακολουθώντας την γραμμή της Κυβέρνησης, που θέλει να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία, ο κ. Παπανικολάου υπερασπίστηκε το προσωπικό, που λειτούργησε απεργοσπαστικά και θέλησε να εμφανιστεί ως «σωτήρας» της Γλυφάδας, απευθυνόμενος στους πολίτες, λέγοντας ότι «προέχει η Δημόσια υγεία», «το Δημόσιο καλό» και ότι θα συνεχιστεί η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Μόνο, ο κύριος Δήμαρχος Γλυφάδας λησμόνησε να ενημερώσει τους δημότες του αλλά και όλη την χώρα, ότι τα απορρίμματα, που συλλέγονται στον Δήμο καταλήγουν σε μεγάλο μέρος τους σε παράνομη χωματερή, η οποία έχει δημιουργηθεί κοντά στο Γκολφ. Για ποια Δημόσια Υγεία και Δημόσιο καλό κόπτεται ο Δήμαρχος Γλυφάδας, καταγγέλλοντας ως «μικροπολιτικές σκοπιμότητες και συνδικαλιστικά τερτίπια» την αντίδραση των εργαζομένων μπροστά στην απειλή και τον κίνδυνο να χάσουν τις θέσεις εργασίας τους;

Προφανώς, υπάρχουν και άλλα πράγματα, που ο κύριος Παπανικολάου, λησμόνησε να πει στους δημότες της Γλυφάδας αλλά και σε όλη την Ελλάδα: Στο «Αναπτυξιακό» Νομοσχέδιο προβλέπεται διάταξη και συγκεκριμένα το «φωτογραφικό» άρθρο 185, που τον «απαλλάσσει» από την υπόθεση των δια περιφοράς συνεδριάσεων, για την οποία καλείται να δώσει εξηγήσεις.

Με το άρθρο 185 παραγράφεται μονομιάς η ογκώδης δικογραφία στο 120/2019 Πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) για τις 62 εικονικές συνεδριάσεις του Δ.Σ., της Ο.Ε. και της Ε.Π.Ζ. στις οποίες ελήφθησαν αποφάσεις για την διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ του Δήμου Γλυφάδας μέσω προμηθειών, αναθέσεων έργων και υπηρεσιών, προσλήψεις, αναμορφώσεις προϋπολογισμών, άδειες καταστημάτων, μεταφορές χρημάτων κ.α.

Είναι αυτό που λέει ο λαός μας, δανεικά ξύνονται οι γάιδαροι… Ο κ. Παπανικολάου από υπόλογος γίνεται κατήγορος των εργαζομένων που αγωνίζονται για το αυτονόητο. Κι αυτό με τις πλάτες της κυβέρνησης που τον καλύπτει σε ενέργειες που κινούνται εκτός των ορίων της νομιμότητας και έχουν ζημιώσει τον Δήμο αλλά και το Δημόσιο, σύμφωνα με το ως άνω πόρισμα. Και έχει το θράσος να μιλάει για… Δημόσιο καλό.


Ο δήμαρχος της Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, σε ανάρτησή του δήλωσε:

Απίστευτα πράγματα!

Επειδή αυτές τις μέρες δεν σταματήσαμε καθόλου την αποκομιδή απορριμμάτων και η Γλυφάδα παραμένει καθαρή, μας καταγγέλλει ακούω στις ειδήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι στο αμαξοστάσιό μας δημιουργήσαμε παράνομη χωματερή.

Γιατί όμως η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν λέει ότι αυτή η κατάσταση – η προσωρινή δηλαδή συγκέντρωση διαφόρων υλικών – δημιουργείται αυτές τις μέρες λόγω της δικής της απεργίας;

Γιατί δεν λέει η ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι συγκεντρώνουμε προσωρινά στο αμαξοστάσιό μας κλαδιά και άλλα υλικά που μαζεύουμε από την πόλη για να μη συγκεντρώνονται στους δρόμους και τις πλατείες λόγω της απεργίας;

Γιατί δεν λέει η ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι έχει αποκλείσει τη Φυλή και την ανακύκλωση (Κορωπί) και γι’ αυτό αναγκαζόμαστε εκτάκτως να μισθώνουμε κοντέινερ για να αποθηκεύουμε προσωρινά τα απορρίμματα και τα υλικά που μαζεύουμε από τους κάδους και τους δρόμους, ώστε να διαφυλάξουμε μαζί με τους εργαζομένους μας τη δημόσια υγεία στη Γλυφάδα;

Επαναλαμβάνω:
Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, όλοι μαζί στη Γλυφάδα, δημοτική αρχή και εργαζόμενοι, θα κάνουμε τα πάντα για να προτάξουμε και αυτές τις μέρες το αυτονόητο, το αγαθό δηλαδή της δημόσιας υγείας.