Ραούλ Μπράβο: Αναφορά με Ελληνες παράγοντες και σύνδεση με τον δολοφονημένο Μακρή

Η τηλεοπτική «Δίκη στο Open» αποκάλυψε ότι διαβιβάστηκαν στοιχεία στην Εισαγγελία με αναφορά σε Ελληνες παράγοντες και σύνδεση του Ισπανού άσου με τον Γιάννη Μακρή

Νέες αποκαλύψεις έγιναν από την τηλεοπτική «Δίκη στο Open» για το σκάνδαλο χειραγώγησης αγώνων από τον Ραούλ Μπράβο καθώς υπάρχουν τρεις αναφορές, στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία, όπου κατονομάζονται οι Έλληνες παράγοντες που φέρονται να συνεργάζονταν με τον Ισπανό άσο. Παράλληλα, αποκαλύφθηκε η σύνδεση του Μπράβο με τον δολοφονημένο Γιάννη Μακρή.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή του «Open» η εποπτεύουσα της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινία Σακελλαροπούλου διαβίβασε τα στοιχεία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλη Ιωαννίδη. Μάλιστα στην τρίτη αναφορά κατονομάζονται οι Έλληνες ποδοσφαιρικοί παράγοντες που συνεργάζονταν με τον Ισπανό παίκτη για τη χειραγώγηση αγώνων στη χώρα μας.

Στο νέο εισαγγελικό έγγραφο που εστάλη στις 26 Σεπτεμβρίου 2019 με τον αριθμό 15933, υπάρχει σαφής αναφορά για στοιχηματικούς λογαριασμούς, τους οποίους αναζητούν οι ισπανικές αρχές. Στην αναφορά μάλιστα γίνεται λόγος για τα ταξίδια του Ραούλ Μπράβο στη Μύκονο, όπου συναντήθηκε με τον Αυστραλό συνεργάτη του Γιάννη Μακρή, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Ανω Βούλα.

Η σύνδεση με τον δολοφονημένο Μακρή

Η σύνδεση του στοιχηματικού σκανδάλου Ραούλ Μπράβο με τη δολοφονία Μακρή αποτυπώνεται σε ένορκη μαρτυρική κατάθεση που δόθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2018. Ο συνεταίρος του δολοφονημένου Γιάννη Μακρή, Α.Μ., καταθέτει στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής: «Τελευταία φορά που είδα τον Γιάννη ήταν την ημέρα που τον σκοτώσανε. Η ώρα θα ήταν περίπου 15.00, ίσως και λίγο πιο μετά. Πήγε στην καφετέρια που λέγεται “PERE UBU” και η οποία είναι στην πλατεία Εσπερίδων, στη Γλυφάδα. Εκεί κάθονταν ο Γιάννης (Μακρής) με έναν πολύ καλό του φίλο, τον Ανδρέα που όμως τώρα δεν θυμάμαι το επίθετό του να σας το πω.

Εγώ με τον Ανδρέα δεν έκανα παρέα, τα λέγαμε σπάνια μέσω του Γιάννη πάντα. Για να καταλάβετε, δεν ξέρω με τι ασχολείται. Έχω ακούσει ότι έχει στοιχηματική εταιρία στο εξωτερικό. (…) Για το πότε έμαθα για τη δολοφονία του Γιάννη σας λέω ότι εγώ βρισκόμουν στα εγκαίνια, όπου είχα φτάσει με τη γυναίκα μου στις 20.15 περίπου. Λίγα λεπτά μετά με πήρε τηλέφωνο ο Ανδρέας, ο φίλος του Γιάννη, και μου είπε κλαίγοντας ότι πυροβολήσανε τον Γιάννη έξω από το σπίτι του. Τον Ανδρέα τον είχα δει στα εγκαίνια, αλλά κάποια στιγμή έφυγε χωρίς να τον καταλάβω».

Η έρευνα των αρχών για την παράνομη στοιχηματική εταιρεία αποκάλυψε επίσης ότι: Ο συνεργάτης του Μακρή που είχε συναντηθεί στη Μύκονο με τον Ραούλ Μπράβο δημιούργησε διαδικτυακή στοιχηματική εταιρεία υπό τον τίτλο Βetwiz, με έδρα τον 5ο όροφο κτιρίου στη Λεωφόρο Συγγρού. Ο ίδιος συνεργάτης του Μακρή είχε συνδέσει δύο υπεράκτιες εταιρείες από τα νησιά Κουρασάο και τη Μάλτα με ελληνική στοιχηματική εταιρεία, η οποία είχε έδρα στη Λεωφόρο Αλίμου.

Το στοιχηματικό κύκλωμα φρόντισε ώστε όλες οι εταιρείες να διασυνδέονται με δέκα στοιχηματικές πλατφόρμες στη Βενεζουέλα και στην Ιταλία. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι εταιρείες αυτές, αλλά και εταιρείες security, να λειτουργούσαν ως «πλυντήρια» για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

«Έπαιζε νόμιμα στοίχημα, δεν είχε λογαριασμό»

Έλληνας, στενός φίλος του Ραούλ Μπράβο στη χώρα μας, μιλώντας στη «Δίκη στο Open» είπε: «Γνώρισα τον Ραούλ Μπράβο σε μία καφετέρια και έπειτα τον βοηθούσα με διαδικαστικά πράγματα όπως για παράδειγμα με γραφειοκρατικά ζητήματα , τα οποία δεν γνώριζε. Ο Ραούλ Μπράβο μιλούσε συνέχεια για ποδόσφαιρο, όμως ποτέ δεν διαπίστωσα να έχει σχέση με χειραγώγηση αγώνων.

Ο Μπράβο ήταν απλός άνθρωπος παρά το γεγονός ότι έπαιζε ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. Έπαιζε νόμιμο στοίχημα όμως δεν είχε δικό του λογαριασμό σε κάποια εταιρία στοιχημάτων. Ανταλλάσσαμε απόψεις για ομάδες και αγώνες. Συζητούσαμε για το ποια ομάδα είναι καλύτερη και ποια χειρότερη.

Είχε τύχει να συναντηθούμε με τον Ραούλ Μπράβο και τον Θεόδωρο Καρυπίδη γιατί βοηθούσα και στη μετάφραση. Δεν είχα αντιληφθεί ποτέ όμως να υπάρχει έστω και υπόνοια για χειραγώγηση ελληνικών αγώνων. Όταν ήμασταν οι τρεις μας ποτέ δεν ειπώθηκε κάτι για στοιχηματισμό. Όταν ο Μπράβο συνελήφθη από τις ισπανικές αρχές είχα επικοινωνία μαζί του. Δεν ήταν ανήσυχος καθόλου γι’ αυτό και δεν με ρώτησε για το αν έχει ακουστεί το όνομά του για αντίστοιχη υπόθεση στην Ελλάδα».

πηγή: ethnos.gr / sdna.gr