Ρομποτική για όλους τους μαθητές Δημοτικού της Γλυφάδας

Δωρεάν μαθήματα ρομποτικής για όλους τους μαθητές Δημοτικού από το Δήμο Γλυφάδας, στο Διασχολικό Κέντρο (Επαμεινώνδα 30).


Ξεκινούν τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και θα διενεργούνται μία φορά την εβδομάδα, για πέντε εβδομάδες. Κάθε μάθημα θα διαρκεί μιάμιση ώρα. Δηλώστε συμμετοχή μέχρι και τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου www.glyfada.gr/robotics

«Η ρομποτική δεν είναι το μέλλον. Είναι το παρόν. Είναι ένα από τα εφόδια που θέλουμε και πρέπει να έχουν τα παιδιά μας, από μικρή κιόλας ηλικία. Kι όπως γνωρίζετε καλά, η έγνοια μας τριγυρνάει διαρκώς γύρω από τα παιδιά και πώς θα έχουν το καλύτερο δυνατό σχολικό περιβάλλον και τα καλύτερα δυνατά εφόδια για τη ζωή», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει: «Ο Δήμος μας, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων, προσφέρει στο εξής μαθήματα ρομποτικής για τους μαθητές όλων των τάξεων του δημοτικού. Οι μικροί μας φίλοι θα σχεδιάσουν, θα κατασκευάσουν και θα προγραμματίσουν ρομπότ. Θα πειραματιστούν, θα δοκιμάσουν, θα μάθουν. Θα εξερευνήσουν τις δυνατότητές τους και θα εξασκήσουν την κριτική τους σκέψη. Μέσα από ειδικά ολιγομελή εργαστήρια, θα έρθουν σε επαφή με σύγχρονο και δημιουργικό τρόπο με καθένα από τα πεδία του STEM (Science, Technology, Engineering, Math). Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου μας, σε έναν χώρο απολύτως ασφαλή, άνετο και λειτουργικό, θα έχουν διάρκεια πέντε εβδομάδες και ημερομηνία έναρξης την 31η Οκτωβρίου. Η διάρκεια κάθε εργαστηρίου θα είναι 90 λεπτά, μία φορά την εβδομάδα. Δηλώστε συμμετοχή πατώντας στο link που ακολουθεί. Εκεί θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες για τις ώρες και τις ημέρες των εργαστηρίων. Η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή για αιτήσεις μέχρι και τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου. Εφόσον καλυφθούν οι θέσεις των εργαστηρίων και ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων θα ακολουθήσει και δεύτερη περίοδος του προγράμματος, ώστε κανένα παιδί να μην μείνει εκτός. Σε κάθε περίπτωση, θα ακολουθήσει αναλυτική, νέα ενημέρωση».