Διαφημιστείτε εδώ

Ρωσία: Χαμός με παπά που παραλίγο να πνίξει βρέφος σε βάπτιση (vid)

Μεγάλες αντιδράσεις προξένησε το βίντεο που δείχνει τον ιερωμένο της Ρωσικής Εκκλησίας να προσπαθεί να βυθίσει το μωρό στο νερό, προκαλώντας επεισόδιο με τη μητέρα
Με έναν χρόνο αργία τιμωρήθηκε ο ιερέας Βασίλι Νετσεπορένκο της ενορίας στην Γκάτσινα, 40 χιλιόμετρα έξω από την Αγία Πετρούπολη, μετά τα όσα έγιναν σε βάπτιση το περασμένο Σάββατο.

Ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, ο ιερωμένος που, σύμφωνα με την Εκκλησία, ονομάζεται Φώτιος, πήρε το μωρό από τα χέρια της μητέρας και προσπάθησε να το βυθίσει τρεις φορές στην κολυμπήθρα. Το μωρό ηλικίας ενός έτους στο βίντεο που διέρρευσε φαίνεται να κλαίει δυνατά και να αντιστέκεται.

«Εξορκισμός και όχι βάπτιση»

Τότε ο «παπα-Φώτης» προέβη σε βίαιες κινήσεις για να βάλει το παιδί στην κολυμπήθρα, ενώ προσπάθησε να του κλείσει τη μύτη και το στόμα. Άμεση ήταν η αντίδραση της μητέρας, που προσπάθησε να πάρει το μωρό από τα χέρια του, με αποτέλεσμα παρ’ αλίγον να πιαστούν στα χέρια. Το βίντεο σταμάτησε, αλλά η συνέχεια της βάπτισης δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Γκάτσινα, όπου οι γονείς κατέθεσαν μήνυση και κατηγόρησαν τον παπά για μεθόδους που χρησιμοποιούν στον «εξορκισμό». Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα μέσω των social media, πολλοί αναφέρθηκαν «σε τελετή που μοιάζει με εξορκισμό και όχι με κανονικό βάπτισμα».

«Μου έκανε επίπληξη»

Η μητέρα του παιδιού, Αναστασία Αλεξέεβα, δήλωσε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη από την αρχή. «Ο ιερέας άρχισε κάνοντάς μου επίπληξη δημοσίως επειδή δεν γνώριζα τις προσευχές» είπε και πρόσθεσε: «Μετά την πρώτη βύθιση, κατάλαβα ότι το μωρό μπορεί να πνιγεί και άρχισα να το τραβάω από τα χέρια του ιερέα. Το μωρό είχε μώλωπες στο σώμα και το κεφάλι του επειδή το κρατούσε σφιχτά και επειδή το χτυπούσε στην κολυμπήθρα». Η μητέρα του παιδιού δήλωσε ακόμη πως αξιωματούχοι της Εκκλησίας αργότερα την κάλεσαν τηλεφωνικά προκειμένου να της ζητήσουν συγγνώμη για τη συμπεριφορά του ιερέα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

«Υπερπροστατευτική η μητέρα»

Ανώτεροι ιεράρχες καταδίκασαν επίσης τον ιερέα. Ο αρχιεπίσκοπος Γεννάδιος, ο οποίος ηγείται του τμήματος ενοριακής εργασίας στο γραφείο του Πατριαρχείου της Μόσχας, χαρακτήρισε τις πράξεις του «τρέλα» και είπε ότι μια τέτοια «ανεπαρκής» υπηρεσία κατά τη διάρκεια τελετών βλάπτει την αποστολή της Εκκλησίας. Από την πλευρά του ο πατήρ Φώτιος δήλωσε: «Δεν έχει συμβεί τίποτα μεμπτό. Η μητέρα παρενέβη στο τελετουργικό, γιατί ήταν υπερπροστατευτική. Φυσικά και δεν χτύπησε το μωρό στην κολυμπήθρα, ούτε θα μπορούσε να πνιγεί, όπως υποστηρίζει η μητέρα. Εχω 26 χρόνια υπηρεσίας και πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Ηταν τραχύς με τα μωρά

Πάντως, η διοίκηση της εκκλησίας στην Γκάτσινα, πριν τιμωρήσει τον ιερωμένο, έλαβε υπόψη της και άλλες, ανεπίσημες διαμαρτυρίες που έχουν υπάρξει, σύμφωνα με τις οποίες «ο Φώτιος ήταν “τραχύς” όταν χειριζόταν τα παιδιά»

πηγή: newsone.gr

Exit mobile version