Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Μάη προχωρούν οι ναυτεργάτες

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Μάη από τις 00.01 έως τις 24.00, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, προχωρούν οι ναυτεργάτες.

Η απόφαση πάρθηκε, μετά από πρόταση των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ τη Δευτέρα 15 Απρίλη.

Μάλιστα τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων να συμμετάσχουν σε σύσκεψη την Τρίτη 16 Απρίλη στις 10.30 στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, για την οργάνωση της δράσης με το πλαίσιο αιτημάτων για τις ΣΣΕ, Κοινωνική Ασφάλιση, ανεργία, φορολογία κ.ά., στην υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών.

Στην ανακοίνωσή τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία αναφέρουν τα εξής: «Η 1η Μάη είναι μέρα απεργίας, τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης, που καθόρισαν το 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες μόρφωση, 8 ώρες ανάπαυση, επιθεωρούμε τις δυνάμεις μας, καθορίζουμε στόχους με ανάπτυξη της ταξικής πάλης, σε συνθήκες έντασης της επίθεσης του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, στο σύνολο των δικαιωμάτων μας. Με αφορμή τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2019 της ΠΝΟ, τον οποίο καταψήφισαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, “ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ”, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ανέδειξαν τις επαίσχυντες συμφωνίες μεταξύ εφοπλιστών – ΓΓ της ΠΝΟ Γ. Χαλά με τη στήριξη των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού. Από αυτές τις συμβάσεις στα ελληνόκτητα και ξένων συμφερόντων πλοία, προβλέπονται έσοδα 4.634.000 ευρώ για το 2019.