Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλου

Εκοιμήθη σήμερα ο μακαριστός Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης Παύλος. Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Γλυφάδας θα ψαλεί την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 12 μεσημ. στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης:

«Γνωστοποιείται ότι το Σκήνωμα του Μακαριστού Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου θα τεθεί σε προσκύνηση α) από τις 7 μ.μ. σήμερα, Τρίτη 19/2 έως τις 10 π.μ. της Τετάρτης 20/2, στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου Άνω Γλυφάδας και β) από τις 11 π.μ. της Τετάρτης 20/2 μέχρι της Εξοδίου Ακολουθίας την Πέμπτη 21/2 και ώρα 12 το μεσημέρι στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας.

Σήμερα, Τρίτη 19/2 από τις 8 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου Άνω Γλυφάδας.

Το πρωί της Πέμπτης 21/2 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας».

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Γλυφάδας:

«Εκοιμήθη ένας φωτισμένος Ιεράρχης και σπάνιος άνθρωπος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος. Με την αστείρευτη ενέργειά του, τα διδάγματά του, το ήθος και τη στάση ζωής του αποτέλεσε υπόδειγμα για όλη την τοπική μας κοινωνία, που σήμερα πενθεί βαθιά. Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Παύλος αγωνιζόταν πάντοτε σταθερά και αταλάντευτα, με μεγάλη αγάπη και ασίγαστο πάθος, για την Εκκλησία, για την Ορθοδοξία, για την πατρίδα μας, αλλά και για τη Γλυφάδα μας, καθώς υπήρξε ο πρώτος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης, για 17 συναπτά έτη. Ήμασταν τυχεροί όσοι τον γνωρίσαμε, όσοι πήραμε ένα κομμάτι από τον πνευματικό του πλούτο, όσοι λάβαμε την ευλογία του. Είμαι βέβαιος ότι από εκεί ψηλά που είναι μας βλέπει, μας προσέχει και θα συνεχίσει να μας καθοδηγεί. Αιωνία του η μνήμη».

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γλυφάδας που θα συνεδριάσει απόψε, κατατέθηκε από την δημοτική αρχή προς ψήφιση το ακόλουθο ψήφισμα:

1. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία.

2. Να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες από σήμερα Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 έως την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 σε όλα τα δημοτικά κτίρια.

3. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στους συγγενείς του κοιμηθέντος.

4. Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου και τα σχολεία της διοικητικής Περιφέρειας του Δήμου Γλυφάδας την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 λόγω πένθους, από τις 11.30 π.μ. και μετά

5. Να δοθεί το όνομά του σε μία οδό ή πλατεία της πόλης μας.

6. Να κατατεθεί στεφάνι από τον Δήμο Γλυφάδας.

7. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον Τοπικό Τύπο.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης γεννήθηκε το 1943 στην Ερμούπολη της Σύρου, καταγόμενος από πατρός εκ Σμύρνης. Ο Μητροπολίτης ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών (εισήγηση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος) στην Ποιμαντική-Κοινωνιολογία και Ψυχολογία για νέους. Ήταν γνώστης της αγγλικής γλώσσας. Υπήρξε υπότροφος του ελληνικού κράτους στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και της βιομηχανίας «Γιώτης». Χειροτονήθηκε διάκονος το 1966 και πρεσβύτερος το 1969. Στις 11 Οκτωβρίου 2002, εξελέγη από την Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Γλυφάδας, χειροτονήθηκε στις 14 του ίδιου μηνός και ενθρονίσθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2002. Πρώτιστο μέλημα στην ποιμαντική διακονία του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχη ήταν πάντα η λατρεία της Εκκλησίας, η συνεχής μυστηριακή ζωή και το κήρυγμα του Θείου Λόγου.