Σε πανικό η Google για το τέλος της αναζήτησης στα Samsung smartphones

Μετά από αρκετά χρόνια στη σκιά της Google, η Bing της Microsoft φαντάζει πλέον σαν πραγματική απειλή. Η ενσωμάτωση του artificial chatbot GhatGPT την έκανε πιο έξυπνη από ποτέ και μερικές εταιρείες, όπως και η Samsung, νομίζει ότι είναι η ώρα να εγκαταλειφθεί η αναζήτηση Google για χάρη της Bing.

Η Google, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, άκουσε τον περασμένο Μάρτιο πως η Samsung εξέταζε τη χρήση της Bing ως την default επιλογή μηχανής αναζήτησης στις συσκευές της. Αυτή τη στιγμή η εκ προεπιλογής μηχανή αναζήτησης είναι η Google τόσο στα Samsung Galaxy όσο και στα iPhones.

Η Google αναφέρεται ότι έχει σημάνει συναγερμό στο εσωτερικό της, από ανταγωνιστές όπως το ChatGPT, καθώς μετά από 20 χρόνια πρωτοκαθεδρίας στο χώρο της αναζήτησης, νιώθει πλέον ότι χάνει την κυριαρχία κάτω από τα πόδια της. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση βελτίωσης της μηχανής αναζήτησης με νέα AI features.

 

Υπό διαπραγματεύσεις το συμβόλαιο με τη Samsung

Η Samsung είναι o κορυφαίος κατασκευαστής στο κόσμο με πωλήσεις 259 εκατομμυρίων συσκευών. Οι συσκευές της βασίζονται στο Android, με τους εργαζόμενους της Google να είναι σε σοκ για το γεγονός ότι η Samsung θέλει να πραγματοποιήσει τη μετάβαση σε μια άλλη μηχανή αναζήτησης μετά από 12 χρόνια.

Σε αυτό το σημείο, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η έμφαση της Microsoft στην AI είναι ο λόγος της φημολογούμενης απόφασης της Samsung, αυτό ωστόσο υποθέτει η Google. Το συμβόλαιο αυτή τη στιγμή μεταξύ των δυο βρίσκεται υπό διαπραγματεύσεις. H Google θέλει με κάθε κόστος να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στα smartphones του κατασκευαστή με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο.

Η Google εργαζόταν για χρόνια με τη δική της AI, αλλά δεν έχει υιοθετήσει προς το παρόν κάποια αντίστοιχη υλοποίηση επειδή δεν μπορεί να δώσει πάντα σωστές και “φυσικές” απαντήσεις.

πηγή: techmaniacs.gr