Σεμνό και ταπεινό R.I.P. για την «κακιά στρίγγλα» από το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι»

Πέθανε πλήρης ημερών η ηθοποιός που υποδύθηκε επάξια την ξινή μέγαιρα στη σειρά που γαλούχησε διά των συνεχών επαναλήψεων δυο-τρεις γενιές μικρών θεατών.

«Όποιος χαρακτήρας παρουσιάζεται τόσο μοχθηρός, είναι ουσιαστικά απλά ανόητος, οπότε προσέθετα πάντα και φαρσικά στοιχεία στο ρόλο», είχε δηλώσει.

Κάθριν ΜακΓκρέγκορ, διάσημη για τον ρόλο της Χάριετ Όλσον (μαμάς της επίσης σούπερ στριμμένης και αρχικουτσομπόλας, σε μικρογραφία όμως, Νέλι Όλσον) σε 153 επεισόδια της αιωνίως δημοφιλούς σειράς που γυρίστηκαν από το 1974 ως το 1983, πέθανε προχθές σε ηλικία 93 ετών όπως ανακοινώθηκε από το NBC News.

Η ΜακΓκρέγκορ ήταν έτοιμη να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο θέατρο όταν προέκυψε ο ρόλος της στερεοτυπικά στραβωμένης Χάριετ Όλσον, η ίδια όμως όπως είχε δηλώσει αργότερα, προσπαθούσε να βρει τρόπους να δώσει περισσότερες διαστάσεις στον χαρακτήρα: «Όποιος χαρακτήρας παρουσιάζεται τόσο μοχθηρός, είναι ουσιαστικά απλά ανόητος, οπότε προσέθετα πάντα και φαρσικά στοιχεία στο ρόλο».

Με την τηλεοπτική της κόρη, την επίσης σούπερ στριμμένη και κουτσομπόλα, σε μικρογραφία όμως, Νέλι (‘Αλισον Άρνγκριν)

Συνεπής πάντα στις υποχρεώσεις της κατά τα δεκαετή γυρίσματα της σειράς, προς έκπληξη όλων δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γύρισμα του τελευταίου επεισοδίου το 1983, καθώς βρισκόταν σε προσκύνημα στην Ινδία, αφοσιωμένη στην Ινδουιστική πίστη της.

Η σειρά ήταν (και παραμένει – ακόμα προβάλλεται από την κρατική τηλεόραση) πολύ δημοφιλής και στη χώρα μας, τόσο στην πρωτότυπη όσο και στη μεταγλωττισμένη εκδοχή της, όπου την Χάριετ Όλσον υποδύθηκαν τρεις διαφορετικές Ελληνίδες ηθοποιοί: η Μαργαρίτα Γεράρδου, η Γκάρυ Βοσκοπούλου και η Αλίκη Αλεξανδράκη.

Πηγή: lifo.gr