Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τους μαθητές της Γλυφάδας μας

Μέρα χαράς και προσφοράς σήμερα για τους μαθητές των σχολείων της Γλυφάδας μας. Όπως κάθε Σεπτέμβριο, έτσι και φέτος, διοργανώθηκε η δράση “Γεμίζουμε τις σχολικές τσάντες”, μια πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, με την οποία αποδεικνύουμε ότι “Όλοι μαζί μπορούμε”.


Από νωρίς το πρωί, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης συντόνισε τη δράση αυτή στο εμπορικό κέντρο Galleria, όπου οι Γλυφαδιώτες παρά τη βροχή που έπεφτε έντονη από το πρωί προσέφεραν όλα τα απαιτούμενα είδη για τους μαθητές που έχουν ανάγκη. Ήταν τόσο μεγάλη η προσέλευση, ώστε παρατάθηκε έως τις 2 το μεσημέρι η διάρκεια της δραστηριότητας αυτής, δηλαδή μία ώρα παραπάνω από την προβλεπόμενη αρχικά. “Είμαστε όλοι εδώ για να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Για μια ακόμη χρονιά στο Δήμο Γλυφάδας γεμίζουμε τις σχολικές τσάντες με όλα τα απαιτούμενα που σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία κάποιες οικογένειες της πόλης μας δεν μπορούν να αγοράσουν και, κυρίως, με πολλή αγάπη”, δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και ευχαρίστησε την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης μας, καθώς και τους ανθρώπους οι οποίοι προσήλθαν και προσέφεραν.

Ο κ. Παπανικολάου τόνισε, παράλληλα, ότι: είμαστε πολύ χαρούμενοι που η τακτική αυτή δράση μας στηρίζεται και ενισχύεται από το “Όλοι μαζί μπορούμε”.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περικλής Δορκοφίκης, ο οποίος ήταν παρών καθόλη τη διάρκεια της δράσης που έλαβε χώρα στο εμπορικό κέντρο της Μεταξά, τόνισε ότι “στόχος μας είναι να δώσουμε στους μαθητές της πόλης μας ίσες ευκαιρίες” και πρόσθεσε: “Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η συνεργασία και το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης είναι οι καλύτεροι αρωγοί για την αντιμετώπιση των προκλήσεων. Ευχαριστώ θερμά την ΄Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων, τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης μας, τον ΣΚΑΙ, την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, τις Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών του δήμου μας, Γεωργία Βαμβακερού και Μαρία Καράμπελα-Καραβουσάλη και, φυσικά, όλους τους φορείς και δημότες για τη μεγάλη τους προσφορά.

Μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας “Η Ρωμανία”, Κυριάκος Τιλγκερίδης, που βρίσκεται πάντοτε δίπλα μας σε ανάλογες πρωτοβουλίες. Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την απερχόμενη Πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γλυφάδας, Σοφία Μπελεκίου-Βλαχάκη (η οποία ακόμη και σήμερα είναι εδώ, μαζί μας) για την τεράστια προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια”.