Σήκωσε το γάντι ο Γ. Παπανικολάου- Σκληρή απάντηση στο δήμαρχο Ελληνικού- Αργυρούπολης

Ο δήμαρχος Γλυφάδας δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση που δέχτηκε από τον ομόλογό του στο δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης. Αφορμή στάθηκε η παρουσία του Γιώργου Παπανικολάου ως μάρτυρα υπεράσπισης σε δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη, στον οποίο τελικά επιβλήθηκε ποινή 14 μηνών με αναστολή.
Όμως, ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης φαίνεται να μην ικανοποιήθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου και εξαπέλυσε επίθεση με πολλά υπονοούμενα και στην οποία χαρακτηριστικά αναφέρει: « Όσο για τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, που έσπευσε ως μάρτυρας να υπερασπιστεί τον συκοφάντη “σύντροφό” του Χρήστο Κορτζίδη, η παρουσία του στο πλευρό του υποδηλώνει τους κοινούς στόχους και τις στενές σχέσεις που έχουν αναπτύξει. Στο μέλλον θα πούμε περισσότερα για αυτό».
Ο Γιώργος Παπανικολάου όμως είχε έτοιμη την απάντησή του με στοιχεία. Μάλιστα, συνδέει την επίθεση που δέχτηκε με το θέμα του ρέματος της Ευρυάλης και την άρνησή του στη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην περιοχή.  Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρει τα εξής:
“Πριν από δέκα μήνες περίπου, ενημερωθήκαμε ότι η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης προτείνει και μεθοδεύει τη δημιουργία σταθμού διαχείρισης στα όρια μεταξύ Ελληνικού-Αργυρούπολης και Γλυφάδας, μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, πάνω στο ρέμα της Ευρυάλης! (το ακριβές σημείο στη φωτογραφία που επισυνάπτω)
Αμέσως αντιδράσαμε και εκδώσαμε ψήφισμα κατά της κίνησης αυτής και την καταδικάσαμε απερίφραστα. Τότε κάποιοι πήγαν να μας βγάλουν τρελούς, ότι δήθεν αυτό υπάρχει μόνο στη φαντασία μας και μας επιτέθηκαν… Χθες, με αφορμή μια δικαστική διαμάχη μεταξύ του νυν και του πρώην δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, όλοι παραδέχθηκαν ότι το σχέδιο ήταν και είναι πέρα για πέρα αληθινό! Οι φόβοι μας, συνεπώς, για μια ακόμα φορά απεδείχθησαν απολύτως δικαιολογημένοι.
Πέρα από αυτό (στο οποίο θα επανέλθουμε γιατί είναι μείζονος σημασίας θέμα), χθες κλήθηκα να καταθέσω σχετικά με την πρόθεση του όμορου Δήμου να δημιουργήσει την εγκατάσταση αυτή. Παρόλο που με τον πρώην Δήμαρχο κ. Χρήστο Κορτζίδη μας χωρίζει τεράστια απόσταση, καθώς έχουμε βαθιές ιδεολογικές και πολιτικές διαφωνίες – με χαρακτηριστικό παράδειγμα την επένδυση στο Ελληνικό την οποία υποστηρίζουμε ενώ εκείνος είναι κάθετα αντίθετος – παρέστην στο δικαστήριο για να πω την αλήθεια, ότι δηλαδή το σχέδιο για τα σκουπίδια στη γειτονιά αυτή είναι αληθινό: Η διαχείριση εκατοντάδων χιλιάδων τόνων σκουπιδιών επιδιώκεται να γίνει από το γειτονικό μας Δήμο στην καρδιά του οικιστικού ιστού, μέσα σε μια παλιά γειτονιά της περιοχής. Ευτυχώς όλοι οι αρμόδιοι φορείς αναγνωρίζουν πλέον ότι έχουμε δίκιο και πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό από κάθε άποψη να γίνει. Ασφαλώς, φυσικά, προτείνουμε λύσεις για τα απορρίμματα με την ελάχιστη δυνατή όχληση, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των όμορων Δήμων.
Πάντα στην πορεία μου και στη σταδιοδρομία μου αναζητούσα συνθέσεις και συναινέσεις. Ιδίως δε στην τοπική αυτοδιοίκηση, που πιστεύω βαθιά και εφαρμόζω στην πράξη ότι είμαστε πέρα και πάνω από κόμματα.
Η καταδίκη του κ. Κορτζίδη σε πρώτο βαθμό – που έγινε εξαιτίας των χαρακτηρισμών που είχε χρησιμοποιήσει – έδωσε αφορμή στο κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, νυν δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης να εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση χολής και εμπάθειας εναντίον μου. 
Δεν θα ακολουθήσω αυτό το δρόμο, γιατί η αλαζονεία και η επίδειξη συμπλεγματικής συμπεριφοράς είναι κακός οδηγός στη ζωή. Θα πω μόνο τούτο: Όταν έχεις ξεκινήσει την πολιτική σου καριέρα ως «σύντροφος» και συνεργάτης του καταδικασθέντος για μίζες Τάσου Μαντέλη, όταν έχεις διαρρήξει για άγνωστους λόγους μια αγαστή συνεργασία μεταξύ Γλυφάδας-Ελληνικού/Αργυρούπολης-Αλίμου (ενώ οι Δήμοι Γλυφάδας και Αλίμου συνεχίζουμε αρμονικά) και προκαλείς διαρκώς εντάσεις και αντεγκλήσεις και με τους δύο γείτονές σου, όταν έχεις πιαστεί επανειλημμένα να φάσκεις και να αντιφάσκεις, τότε πρέπει να είσαι χίλιες φορές πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις σου.
Κατά τα άλλα, με βάση δημοσίευμα εφημερίδας που δεν διαψεύστηκε, ο κ. Κωνσταντάτος επιθυμεί να πρωταγωνιστήσει στο ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται το νέο κόμμα της κεντροαριστεράς. Του εύχομαι καλή επιτυχία στον φυσικό του πολιτικό χώρο.
Οι δε απειλές που εκτοξεύει στο τέλος της σκαιότατης ανάρτησής του ο κ. Κωνσταντάτος εναντίον μου, είναι χαρακτηριστικές του τρόπου με τον οποίο πολιτεύονταν επί σειρά δεκαετιών στελέχη του παλαιού κραταιού ΠΑΣΟΚ. 
Οι εποχές – δυστυχώς για εκείνους και ευτυχώς για τον τόπο μας – έχουν αλλάξει…”.
Πηγή : Glyfada24.gr