Κορονοϊός: Σκέψεις να ανοίξουν αργότερα τα σχολεία – Η ημερομηνία που συζητείται!

Την ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς εξετάζουν και πάλι σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, καθώς διαπιστώνουν ότι ακόμα το επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι ισχυρό.


Η πρόταση που συζητείται είναι τα σχολεία να ανοίξουν μία εβδομάδα αργότερα απ’ ό,τι έχει ανακοινωθεί. Αντί δηλαδή για τις 7 Σεπτεμβρίου να ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου!

Το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες η καθημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ καταγράφει 200 και πλέον κρούσματα σε όλη την επικράτεια έχει προβληματίσει τους ειδικούς. οι οποίοι περιμένουν να διαπιστώσουν πότε θα αποδώσουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

«Προς το παρόν περιμένουμε να δούμε σε ποιο βαθμό θα αποδώσουν το προσεχές διάστημα τα μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης, Καθηγητής στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και μέλος της ομάδας εργασίας με αντικείμενο την επισκόπηση των επιστημονικών δεδομένων και των εξελίξεων της επιδημίας του κορονοϊού του υπουργείου Υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είναι σίγουρο είναι η χρήση μάσκας από τα νηπιαγωγεία, όπως έχει εισηγηθεί ομοφώνως η επιτροπή και έχει αποδεχθεί το υπουργείο Παιδείας.

Ήδη, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του Covid-19 και τη Δευτέρα (24/8) αναμένονται οι ανακοινώσεις με τις λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσουν όλες οι εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ερώτημα παραμένει, πάντως, τι θα γίνει με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία αναπτύχθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα την περασμένη άνοιξη και το εάν αι πώς θα έχει επικουρικό ρόλο με τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here