Ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν 5.000 καμήλες επειδή έπιναν πολύ νερό στην Αυστραλία

Περισσότερες από 5.000 θανατώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές στην Αυστραλία, επειδή πίνουν πολύ νερό και αποτελούν απειλή για τον τοπικό πληθυσμό εν μέσω ξηρασίας.

Αξιωματούχοι της Δυτικής Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι «πολύ μεγάλες» ομάδες καμηλών, που αναζητούσαν νερό και τροφή, πλησίαζαν ολοένα και περισσότερο κατοικημένες περιοχές, απειλώντας τα αποθέματα νερού των χωριών και απειλώντας να προκαλέσουν ζημιές και αποτελέσουν κίνδυνο για τους οδηγούς.


Οι καταστροφικές πυρκαγιές έχουν κατακάψει το μεγαλύτερο μέρος της Αυστραλίας, ενώ 25 άνθρωποι και πάνω από ένα δισ. ζώα έχουν βρει τραγικό θάνατο. Υπό αυτές τις συνθήκες το νερό καθίσταται είδος πρώτης ανάγκης και έτσι αξιωματούχοι αποφάσισαν την θανάτωση των καμηλών σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τον πληθυσμό τους.

Η εκστρατεία εξόντωσης των καμηλών διήρκεσε πέντε ημέρες και ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

«Κατανοούμε τις ανησυχίες των υπερμάχων των δικαιωμάτων των ζώων, όμως υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση σε ό,τι αφορά τον τρόπο ζωής των μη ενδημικών άγριων ζώων σε μια από τις πιο άνυδρες και απομακρυσμένες περιοχές της Γης», εξήγησε. Ο ίδιος ανέφερε ότι αποδυναμωμένες καμήλες συχνά εντοπίζονταν παγιδευμένες σε πηγάδια, όπου πολλές φορές και πέθαιναν, μολύνοντας τα αποθέματα νερού που είναι πολύτιμα για τον τοπικό πληθυσμό, όπως και την άγρια πανίδα.