Στα μαχαίρια οι δήμαρχοι Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης

Στη δικαστική διαμάχη μεταξύ του νυν δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου και του πρώην δημάρχου, Χρήστου Κορτζίδη εμπλέκεται και ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος προσέφυγε στη δικαιοσύνη με αφορμή ένα δημοσίευμα στην παραταξιακή εφημερίδα του Χρήστου Κορτζίδη το οποίο υποστήριξε ότι τον συκοφαντούσε (δείτε το επίμαχο φύλλο της εφημερίδας).
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017, ενόχους τους Χρήστο Κορτζίδη και Τάκη Κοροβέση για συκοφαντική δυσφήμιση του Γιάννη Κωνσταντάτου, επιβάλλοντάς τους την ποινή των 14 μηνών με τριετή αναστολή.

Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση, ενώ με δήλωσή τους επανέλαβαν ότι «τα όσα γράψαμε στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας μας είναι αληθή και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, υπογράμμισε ότι «η απόφαση της Δικαιοσύνης αποτελεί ηθική μου δικαίωση απέναντι στον τριετή πόλεμο που δέχομαι από τον πρώην δήμαρχο και την συρρικνωμένη, πλέον, παράταξη του».

Άλλωστε, στις 28 Σεπτεμβρίου για την ίδια υπόθεση θα εκδικαστεί η αγωγή με την οποία ο Δήμαρχος ζητά αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και την έως ένα έτος προσωπική κράτηση των εναγομένων ως μέσο εκτελέσεως της απόφασης του δικαστηρίου. Κατά δήλωση του Γιάννη Κωνσταντάτου, όσα χρήματα επιδικάσει το Δικαστήριο ως αστική αποζημίωσή του θα τα διαθέσει σε κοινωνικούς φορείς της πόλης.

Γλυφάδα vs Eλληνικό

Τα πράγματα περιπλέκονται από το γεγονός ότι μάρτυρας υπεράσπισης του Χρήστου Κορτζίδη στη χθεσινή δίκη παρουσιάστηκε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Το γεγονός δεν άφησε ασχολίαστο ο Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος ανέφερε στη δήλωσή του: «Όσο για τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, που έσπευσε ως μάρτυρας να υπερασπιστεί τον συκοφάντη «σύντροφό» του Χρήστο Κορτζίδη, η παρουσία του στο πλευρό του υποδηλώνει τους κοινούς στόχους και τις στενές σχέσεις που έχουν αναπτύξει. Θα πούμε στο μέλλον περισσότερα γι’ αυτό».

Οι δύο δήμαρχοι έχουν κατ’ επανάληψη έρθει σε σύγκρουση, με αφορμή την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και όχι μόνο.

Ο Γιώργος Παπανικολάου όμως είχε έτοιμη την απάντησή του. Μάλιστα, συνδέει την επίθεση που δέχτηκε με το θέμα του ρέματος της Ευρυάλης και την άρνησή του στη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην περιοχή.  Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρει τα εξής:

“Πριν από δέκα μήνες περίπου, ενημερωθήκαμε ότι η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης προτείνει και μεθοδεύει τη δημιουργία σταθμού διαχείρισης στα όρια μεταξύ Ελληνικού-Αργυρούπολης και Γλυφάδας, μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, πάνω στο ρέμα της Ευρυάλης!

Αμέσως αντιδράσαμε και εκδώσαμε ψήφισμα κατά της κίνησης αυτής και την καταδικάσαμε απερίφραστα. Τότε κάποιοι πήγαν να μας βγάλουν τρελούς, ότι δήθεν αυτό υπάρχει μόνο στη φαντασία μας και μας επιτέθηκαν… Χθες, με αφορμή μια δικαστική διαμάχη μεταξύ του νυν και του πρώην δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, όλοι παραδέχθηκαν ότι το σχέδιο ήταν και είναι πέρα για πέρα αληθινό! Οι φόβοι μας, συνεπώς, για μια ακόμα φορά απεδείχθησαν απολύτως δικαιολογημένοι.

Πέρα από αυτό (στο οποίο θα επανέλθουμε γιατί είναι μείζονος σημασίας θέμα), χθες κλήθηκα να καταθέσω σχετικά με την πρόθεση του όμορου Δήμου να δημιουργήσει την εγκατάσταση αυτή. Παρόλο που με τον πρώην Δήμαρχο κ. Χρήστο Κορτζίδη μας χωρίζει τεράστια απόσταση, καθώς έχουμε βαθιές ιδεολογικές και πολιτικές διαφωνίες – με χαρακτηριστικό παράδειγμα την επένδυση στο Ελληνικό την οποία υποστηρίζουμε ενώ εκείνος είναι κάθετα αντίθετος – παρέστην στο δικαστήριο για να πω την αλήθεια, ότι δηλαδή το σχέδιο για τα σκουπίδια στη γειτονιά αυτή είναι αληθινό: Η διαχείριση εκατοντάδων χιλιάδων τόνων σκουπιδιών επιδιώκεται να γίνει από το γειτονικό μας Δήμο στην καρδιά του οικιστικού ιστού, μέσα σε μια παλιά γειτονιά της περιοχής. Ευτυχώς όλοι οι αρμόδιοι φορείς αναγνωρίζουν πλέον ότι έχουμε δίκιο και πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό από κάθε άποψη να γίνει. Ασφαλώς, φυσικά, προτείνουμε λύσεις για τα απορρίμματα με την ελάχιστη δυνατή όχληση, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των όμορων Δήμων.

Πάντα στην πορεία μου και στη σταδιοδρομία μου αναζητούσα συνθέσεις και συναινέσεις. Ιδίως δε στην τοπική αυτοδιοίκηση, που πιστεύω βαθιά και εφαρμόζω στην πράξη ότι είμαστε πέρα και πάνω από κόμματα.

Η καταδίκη του κ. Κορτζίδη σε πρώτο βαθμό – που έγινε εξαιτίας των χαρακτηρισμών που είχε χρησιμοποιήσει – έδωσε αφορμή στο κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, νυν δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης να εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση χολής και εμπάθειας εναντίον μου.

Δεν θα ακολουθήσω αυτό το δρόμο, γιατί η αλαζονεία και η επίδειξη συμπλεγματικής συμπεριφοράς είναι κακός οδηγός στη ζωή. Θα πω μόνο τούτο: Όταν έχεις ξεκινήσει την πολιτική σου καριέρα ως «σύντροφος» και συνεργάτης του καταδικασθέντος για μίζες Τάσου Μαντέλη, όταν έχεις διαρρήξει για άγνωστους λόγους μια αγαστή συνεργασία μεταξύ Γλυφάδας-Ελληνικού/Αργυρούπολης-Αλίμου (ενώ οι Δήμοι Γλυφάδας και Αλίμου συνεχίζουμε αρμονικά) και προκαλείς διαρκώς εντάσεις και αντεγκλήσεις και με τους δύο γείτονές σου, όταν έχεις πιαστεί επανειλημμένα να φάσκεις και να αντιφάσκεις, τότε πρέπει να είσαι χίλιες φορές πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις σου.

Κατά τα άλλα, με βάση δημοσίευμα εφημερίδας που δεν διαψεύστηκε, ο κ. Κωνσταντάτος επιθυμεί να πρωταγωνιστήσει στο ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται το νέο κόμμα της κεντροαριστεράς. Του εύχομαι καλή επιτυχία στον φυσικό του πολιτικό χώρο.
Οι δε απειλές που εκτοξεύει στο τέλος της σκαιότατης ανάρτησής του ο κ. Κωνσταντάτος εναντίον μου, είναι χαρακτηριστικές του τρόπου με τον οποίο πολιτεύονταν επί σειρά δεκαετιών στελέχη του παλαιού κραταιού ΠΑΣΟΚ.

Οι εποχές – δυστυχώς για εκείνους και ευτυχώς για τον τόπο μας – έχουν αλλάξει…”.

Πηγή: 3Β