Στα πράσινα “ντύθηκε” το Δημαρχείο Γλυφάδας

Στα πράσινα “ντύθηκε” το Δημαρχείο Γλυφάδας για την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, Ιστών και Μεταμοσχεύσεων !


Μήνυμα αγάπης και προσφοράς εκπέμπει η Γλυφάδα μας με το Δημαρχείο να έχει «ντυθεί» στα πράσινα επ΄ευκαιρία της Πανελλήνιας Ημέρας Δωρεάς Οργάνων, Ιστών και Μεταμοσχεύσεων.
Ένας δότης μπορεί να σώσει έως και οκτώ ζωές που χρήζουν μεταμόσχευσης οργάνων. Και όμως, οι Έλληνες σε ποσοστό 65% δηλώνουν ανεπαρκώς ενημερωμένοι για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις, που συνιστούν τη σπουδαιότερη ιατρική πράξη του 20ου αιώνα. Με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας γύρω από το μείζον θέμα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών, καθώς και την ορθή πληροφόρηση σχετικά με τις Μεταμοσχεύσεις, το Σωματείο Ηπατομοσχευθέντων Ελλάδος ΗΠΑΡΧΩ προχώρησε και φέτος σε σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων η φωταγώγηση του Δημαρχείου Γλυφάδας.
Για τον σκοπό αυτόν βρέθηκε σήμερα στη Γλυφάδα ο αντιπρόεδρος του «ΗΠΑΡΧΩ», δικηγόρος Ευθύμης Τσίγκας. «Με τον κύριο που βλέπετε στη φωτογραφία γνωριζόμαστε πια 25 ολόκληρα χρόνια. Γνωριζόμαστε από το πρώτο έτος στη Νομική, περάσαμε παρέα τα όμορφα φοιτητικά μας χρόνια και μαζί από τότε πορευόμαστε σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Μαζί στους κοινούς αγώνες, μαζί στα πρώτα μας επαγγελματικά βήματα, δίπλα ο ένας στον άλλο και στα ευχάριστα, προπάντων όμως στα δύσκολα.
Είμαστε αδέρφια με τον κύριο που βλέπετε δίπλα μου», αναφέρει σε μια πολύ ανθρώπινη ανάρτηση ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει:
«Ο Ευθύμης είναι σήμερα μαζί μας γιατί η οικογένεια κάποιου συνανθρώπου μας στη Γαλλία του έκανε πριν 2 χρόνια ένα δώρο ζωής, δωρίζοντας τα όργανά του. Έτσι κατάφερε να υποβληθεί σε επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος. Η τεράστια περιπέτεια που πέρασε δεν χωράει να περιγραφεί σε λίγες γραμμές. Έδωσε, μαζί με την σύζυγό του την Άννα και την οικογένειά του μια πολύ δύσκολη και επίπονη μάχη ζωής και την κέρδισε. Ο Ευθύμης βρέθηκε σήμερα στη Γλυφάδα – ως αντιπρόεδρος του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος ΗΠΑΡΧΩ – για να στείλουμε μαζί ένα ισχυρό μήνυμα παντού, υπέρ της δωρεάς οργάνων, που μπορεί να σώσει – και σώζει – ζωές. Σήμερα είναι Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων και το Δημαρχείο μας φωτίζεται πράσινο για να εκπέμψουμε παντού αυτό το μήνυμα αγάπης και προσφοράς, το μήνυμα για τη δωρεά οργάνων.
Το μήνυμα ότι στην Ελλάδα πρέπει καθημερινά να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να μπορέσουν έτσι να σωθούν και να λυτρωθούν, με την συνδρομή των σπουδαίων επιστημόνων μας, ακόμη περισσότεροι συνάνθρωποί μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ