Καιρός: Στην Ελλάδα η «ψυχρή λίμνη» με ακραία φαινόμενα

Χαλάει ο καιρός μετά την άνοδο της θερμοκρασίας και τον καύσωνα των τελευταίων ημερών. Πού θα εκδηλωθούν ισχυρά φαινόμενα.


Μετά την άνοδο της θερμοκρασίας και τον καύσωνα των τελευταίων ημερών, ο καιρός χαλάει και έρχονται βροχές και μπουρίνια στη χώρα μας.

Τμήμα της «ψυχρής λίμνης», που έφερε τις φονικές καταιγίδες στη Βόρεια Ευρώπη, αναμένεται να επηρεάσει και την Ελλάδα, σύμφωνα με όσα είπε στο OPEN o μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.


Σύμφωνα με τον ίδιο, το κύμα κακοκαιρίας, από σήμερα το βράδυ, 17 Ιουλίου και κυρίως από αύριο, Κυριακή 18 Ιουλίου θα χτυπήσει και τη χώρα μας. Οι ψυχρές αέριες μάζες που θα έρθουν στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα θα δημιουργήσουν έντονη αστάθεια με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν κατά διαστήματα έντονες βροχές και καταιγίδες στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, αλλά και στο Ιόνιο, όπως επίσης στο Αιγαίο. Δεν αποκλείεται μάλιστα να σημειωθούν μέχρι και χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη και έπειτα θα αρχίσουν να αποκλιμακώνονται.


Σύμφωνα με την ανάρτησή του στο Facebook, ο ΩΜΕΓΑ εμποδιστής στα δυτικά τμήματα της Ευρώπης αναμένεται να αλλάξει προσανατολισμό κι εκεί που μας έστελνε τις πολύ θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής θα ωθήσει τώρα την οργανωμένη ψυχρή λίμνη προς τη χώρα μας.