Στη φυλακή ο 30χρονος Βούλγαρος για τη δολοφονία του Γ. Μακρή

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 30χρονος από τη Βουλγαρία, ο οποίος κατηγορείται για την εκτέλεση του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι βρίσκεται στη χώρα μας για τουρισμό καθώς και ότι ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε κάποια επένδυση, όπως αντίστοιχα έχει πράξει στο εξωτερικό. «Μου μου αρέσει να κάνω διακοπές στην Ελλάδα και γιατί θα ήθελα να ανοίξω μια επιχείρηση. Έχω ήδη δύο επιχειρήσεις στον Καναδά, η μία ασχολείται με tattoo, οι οποίες μου παρέχουν οικονομικά οφέλη» απάντησε σε σχετική ερώτηση της δικαστικής λειτουργού.

Ο 30χρονος για περίπου 1,5 ώρα βρισκόταν μέσα στο ανακριτικό γραφείο, τονίζοντας πως όχι μόνο δεν γνωρίζει το θύμα, αλλά και ότι δεν θα μπορούσε να είναι εκείνος ο εκτελεστής. «Δεν έχουμε τον ίδιο σωματότυπο. Εγώ είμαι μεγαλόσωμος, ενώ ο άνθρωπος που φαίνεται στο βίντεο είναι αδύνατος. Φοράω ρούχα σε μεγάλα μεγέθη ΧΧL», φέρεται να είπε.

Αναφορικά με τα οχήματα που φέρεται να άλλαξε ο κατηγορούμενος μέχρι τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή, υποστήριξε πως: «Το ένα από τα 3 οχήματα το άλλαξα τον Οκτώβριο γιατί ήταν μικρό και επειδή ήμουν μεγαλόσωμος δεν με χωρούσε. Το δεύτερο αυτοκίνητο μου το έσπασαν, ενώ το είχα παρκαρισμένο έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενα στη Γλυφάδα. Αυτός που το έσπασε μου πήρε κι όλα τα προσωπικά έγγραφα που είχα στο αυτοκίνητο. Όλα τα αυτοκίνητα τα είχα νοικιάσει στο όνομά μου όπως και το τηλέφωνο που έχω». Κι όλα αυτά ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, φίλος του Γιάννη Μακρή έχει αναγνωρίσει τον κατηγορούμενο ως έναν από τους άνδρες που λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του, ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας του είχε δείξει λέγοντάς του ότι τον κοιτούσαν επίμονα.

Σε δήλωσή του ο συνήγορός του Αλέξανδρος Λυκουρέζος υποστήριξε: «Εμείς αναλάβαμε την υπεράσπισή του χθες βράδυ. Δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για την αξιολόγηση του υλικού μιας ογκωδέστατης δικογραφίας. Ο κατηγορούμενος απάντησε σε ορισμένες ερωτήσεις, αρνείται την κατηγορία κι επιφυλασσόμαστε αφού ολοκληρώσουμε τη μελέτη όλων των εγγράφων της δικογραφίας να υποβάλλουμε λεπτομερέστατο υπόμνημα στην ανακρίτρια».