Στην Κηφισιά τα παγκάκια είναι θερμαινόμενα κι έχουν θύρες USB

6 “έξυπνα” ηλιακά παγκάκια τοποθέτησε ο Δήμος Κηφισιάς σε επιλεγμένα σημεία των Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη μέσα από την ενσωμάτωση σε αυτήν, νέων τεχνολογιών.

Το “έξυπνο παγκάκι” αποτελεί μια καινοτομία που εντάσσεται στις ολοκληρωμένες δράσεις «Έξυπνης Πόλης» (Smart City) του Δήμου Κηφισιάς. Ουσιαστικά, μέσω ενσωματωμένων κυψελών οι οποίες μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, ένα “έξυπνο παγκάκι” συνιστά έναν ολοκληρωμένο ψηφιακό σταθμό διευκολύνσεων ο οποίος προσφέρει στους χρήστες πολλές παραπάνω υπηρεσίες από την ανάπαυση.

Το κυριότερο τους πλεονέκτημα συγκριτικά με τα απλά παγκάκια είναι πως διαθέτουν 2 θύρες USB, όπου καθένας μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή. Επιπρόσθετα, διαθέτουν και 1 θύρα επαγωγικής φόρτισης όπου μπορεί να γίνει η φόρτιση χωρίς καλώδιο, εφόσον τα κινητά διαθέτουν τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα παροχής δικτύου wi-fi, που αναμένεται να ενεργοποιηθεί στο μέλλον.

Εκπληκτική είναι η παρουσία τους τη νύχτα αφού μόλις πέφτει το φως του ήλιου φωτίζονται με μπλε χρώμα. Επιπλέον, υπάρχει ένας αισθητήρας, προκειμένου σε περίπτωση βροχής τα παγκάκια να απενεργοποιούνται, αποφεύγοντας συνεπώς την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας.

 

Ο Δήμος Κηφισιάς είναι σταθερά προσανατολισμένος στην ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών οι οποίες βοηθούν τους δημότες και τους επισκέπτες να απολαύσουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά τους στην πόλη μας. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι τα ηλιακά παγκάκια που τοποθετήθηκαν και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη”, είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

 

Ειδικότερα, τα σημεία στα οποία τοποθετήθηκαν τα “έξυπνα παγκάκια” είναι τα εξής:

• Δημαρχείο Κηφισιάς

• Άλσος Κηφισιάς

• Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Νέα Κηφισιά

• Πλατεία 28ης Οκτωβρίου Νέα Ερυθραία

• Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου Νέα Ερυθραία

• Παιδική Χαρά «Β. Σφηκάκη» Εκάλη

πηγή: stroumfaki.gr