Στο Πειθαρχικό της ΝΔ ο Γιάνναρος για τα χυδαία σχόλια κατά πρόσφυγα

Στο πειθαρχικό της ΝΔ  αναμένεται να παραπεμφθεί ο Θεόδωρος Γιάνναρος, μέλος Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας μετά το κρεσέντο απανθρωπιάς και συγκεκριμένα την απαράδεκτη ρατσιστική επίσκεψη κατά πρόσφυγα.

Οι χαρακτηρισμοί «πίθηκος » και «απόβρασμα» με τις οποίες ο Γιάνναρος επιτέθηκε λεκτικά στον πρόσφυγα φαίνεται πως  μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν στο κόμμα.

Πώς ξεκίνησε το ρατσιστικό παραλήρημα

Συγκεκριμένα, ο Arash Hampay, πρόσφυγας από το Ιράν που ζει στην Ελλάδα, ανήρτησε φωτογραφία στα social media, με τη λεζάντα «φασίστες, είμαι εντάξει στη νέα μου πατρίδα, θα συνεχίζω τις δράσεις για να αλλάξω την πόλη μου. Η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό».

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του ο Θεόδωρος Γιάνναρος, έγραψε «θα πας από κει που’ ρθες, πίθηκε».

Και δεν ήταν μόνο αυτό από τον Γιάνναρο

Στο προφίλ του στο Twitter, στοχοποιώντας τον Arash, έγραψε «Δεν θα έπρεπε το ζώο αυτό που έρχεται ως συριζοκαλεσμένος, μόλις φθάνει βγάζει σελφι με το iPhon του, μας βρίζει χυδαία & ονομάζει την Ελλάδα… νέα πατρίδα του? Εγώ την πατρίδα μου δεν τη χαραμίζω για αποβράσματα! Κυκλοφορήσετε τη φώτο, να βρεθεί & να τα πει αυτά στην αστυνομία!».

Μετά την δημόσια κατακραυγή που ακολούθησε ως προς το ρατσιστικό παραλήρημα του Θεόδωρου Γιάνναρου, το μέλος της ΝΔ θέλησε να… μαζέψει τα ασυμμάζευτα, γράφοντας.

«Αποκάλεσα πίθηκο αυτόν τον τύπο που μας απεκάλεσε φασίστες, προφανώς για να μην πω κάτι που το επίπεδό μου δεν θα το επέτρεπε και οι “αλληλέγγυοι” το έκαναν θέμα! Κατά την άποψή τους, θα μας βρίζουν χυδαία και εμείς απλά θα το καταπίνουμε!».

Πέτσας: Τέτοιες δηλώσεις δεν έχουν θέση στην ΝΔ

Ωστόσο, η «εξήγησή» του δεν φαίνεται να έπεισε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο οποίος ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών: «Είναι αυτονόητο π πως τέτοιου είδους δηλώσεις δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία και στην κυβέρνηση».

πηγή: tanea.gr