Συγκέντρωση μαθητών και καθηγητών στο υπουργείο Παιδείας

Για μια ακόμη ημέρα, μαθητές από την Αθήνα και τον Πειραιά, αποφάσισαν να βρεθούν έξω από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και η ΟΛΜΕ με την ΔΟΕ με στάση εργασίας.

Συνέχεια στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, δίνουν οι μαθητές, αυτή τη φορά όμως με τη στήριξη των καθηγητών και των δασκάλων τους. Συγκεκριμένα, σε κινητοποίηση βρίσκονται τόσο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) όσο και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) που έχουν προκηρύξει στάση εργασίας για τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και τις τρεις πρώτες του απογευματινού.

Έτσι, οι καθηγητές ήρθαν να προσθέσουν τα αιτήματά τους δίπλα σε αυτά των μαθητών, οι οποίοι ζητούν: Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους, εξασφάλιση της χρηματοδότησης για να λειτουργούν τα σχολεία κανονικά, διανομή όλων των σχολικών βιβλίων σε όλους δωρεάν, αποσύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το Λύκειο, δωρεάν ασφαλή μεταφορά όλες τις ώρες, ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές, δικαίωμα σε όλους τους μαθητές να διεκδικήσουν πρόσβαση σε όλες τις σχολές, άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς, πρόσθετη διδακτική στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία για όλους τους μαθητές, έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις σχολικές εκδρομές, ώστε να μπορούν όλοι να συμμετέχουν δωρεάν, κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση, καμία σκέψη για κατάργηση ή συγχώνευση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και εξασφάλιση της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων με ευθύνη του κράτους.

Από την πλευρά τους, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, ζητούν μόνιμους, διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα, στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων, μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο, αύξηση δαπανών για την παιδεία και υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Οι μαθητές βρίσκονται από τις 12:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας, ενώ οι δάσκαλοι έχουν δώσει ραντεβού για τις 13:00. Έξω από το κτίριο του υπουργείου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με κλούβες των ΜΑΤ να βρίσκονται στο σημείο αλλά και ειδικούς φρουρούς. Σημειώνεται πως με απόφαση του υπουργού Παιδείας κ.Γαβρόγλου το υπουργείο Παιδείας είναι κλειστό εδώ και μερικές ώρες.

Συντάκτης: Μάνος Φραγκιουδάκης
πηγή: news247.gr