Συγκίνηση στην τελετή ονοματοθεσίας της «πλατείας Δημάρχου Αποστολάτου»

Μπορεί ο Άγγελος Αποστολάτος να μην είναι πια εδώ, ωστόσο η παρουσία του στο δημόσιο χώρο της Βούλας και όχι μόνο μένει ανεξάλειπτη.

Δύο χρόνια μετά τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Βούλας, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αποφάσισε να του αποδώσει μια σπάνια τιμή, δίνοντας το όνομά του στην κεντρική πλατεία του Πανοράματος Βούλας, της γειτονιάς όπου έμενε.

Τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας έγιναν από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και τα δύο παιδιά του, Ευάγγελο και Ελισσάβετ την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 σε μια σεμνή τελετή που ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση. Η πλατεία Άλσους στο εξής θα ονομάζεται «πλατεία Δημάρχου Άγγελου Αποστολάτου«.

Για τον Δήμαρχο επί μία δεκαετία και επικεφαλής της αντιπολίτευσης επί άλλα περίπου οκτώ χρόνια μίλησε τόσο ο Δήμαρχος, όσο και η οικογενειακή φίλη Ξανθίππη Φωτοπούλου Κωλέτση και η συνοδοιπόρος του στα δημοτικά Τζούλια Γερακιού.

Από τις βιογραφικές λεπτομέρειες για τον Άγγελο Αποστολάτο, ότι για παράδειγμα ξεκίνησε ως βοηθός ψαρά στη Βάρκιζα, μέχρι τη διαπίστωση ότι υπήρξε από τους πολιτικούς άνδρες που έφυγαν φτωχότεροι μετά την ενασχόλησή τους με τα κοινά, προκύπτει ότι ο πρώην Δήμαρχος ήταν μια εξαιρετική και σπάνια προσωπικότητα.

Ιδιαίτερη ήταν η συγκίνηση, όταν το λόγο πήρε ο Ευάγγελος Αποστολάτος, ο γιος του εκλιπόντος, εκπροσωπώντας τους οικείους του:

Ο Δήμαρχος παρέδωσε στα δύο παιδιά του εκλιπόντος μία τιμητική πλακέτα με χαραγμένο το πρωτοποριακό σχήμα του Δημαρχείου Βούλας, το οποίο όπως τόνισε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έγινε Δημαρχείο μετά από προσωπική και κόντρα στις νομικές συμβουλές απόφαση που έλαβε ο Άγγελος Αποστολάτος.

πηγή: Γιώργος Λαουτάρης / 3vita.gr