Συλλήψεις δραπέτη φυλακών και φυγόποινου που κατηγορούνται για ένοπλες ληστείες στην Αττική

Áóôõíïìéêïß óå ìÝôñá áóöáëåÜéò óôï êÝôñï ôçò ÁèÞíáò ãéá ôçí áíá÷þñçóç ôïõ Ôïýñêïõ ÐñïÝäñïõ ÑåôæÝð Ôáãßð ÅñíôïãÜí ôçí ÐáñáóêåõÞ 8 Äåêåìâñßïõ 2017. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)
Ένας 52χρονος δραπέτης φυλακών που εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ένας 41χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση πολυετούς κάθειρξης για ληστείες τραπεζών, συνελήφθησαν στη Δραπετσώνα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ως μέλη σπείρας που διέπραττε ληστείες.

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 5 περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα στις περιοχές της Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου και Βύρωνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες, μαζί με δύο επιπλέον συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει, από τις αρχές του Φεβρουαρίου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι κακοποιοί εισέβαλαν σε καταστήματα και με την απειλή όπλου, ακινητοποιούσαν πελάτες και υπαλλήλους και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα από τα ταμεία.

Στην κατοχή των δύο δραστών, αλλά και στο εσωτερικό κλεμμένου αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πιστόλι με 12 φυσίγγια, συσκευασία με 21 φυσίγγια και 2 γεμιστήρες.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση.

πηγή: el.gr