Σύλληψη τεσσάρων εφοπλιστών για υπόθεση απάτης – Αντιμέτωποι με κακουργήματα

Βαρύτατο το κατηγορητήριο, αντιμέτωποι με κακουργήματα.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν τα ξημερώματα τέσσερις ιδιοκτήτες μεγάλων ναυτιλιακών. Οι αδιάφθοροι της αστυνομίας, που κυνηγούν την απάτη που στήθηκε για δύο χρόνια, έχουν καλά δεμένη την υπόθεση.

Έχει σχηματιστεί ήδη μεγάλη δικογραφία (2000 σελίδων), η οποία περιλαμβάνει 19 άτομα, ανάμεσά τους κι ο κεντρικός λιμενάρχης, αλλά και οδηγοί ρυμουλκών στο λιμάνι Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση αφορά σε χρηματισμό για καλύτερη εξυπηρέτηση των καραβιών που πλήρωναν το καλά οργανωμένο καρτέλ.

Φέρονται οι ιδιοκτήτες των γνωστών ναυτιλιακών να είχαν δημιουργήσει μια μονοπωλιακή κατάσταση για τα πλοία που έμπαιναν κι έδεναν στο λιμάνι. Οι Αρχές έχουν πολλές καταθέσεις στα χέρια τους και έχουν «πιάσει στα πράσα» ανθρώπους να δίνουν χρήματα στα χέρια της συμμορίας.

Όπως μετέδωσε το Open TV, το κατηγορητήριο είναι βαρύ κι αφορά σε τρία κακουργήματα. Σύσταση και συμμορία, δωροδοκία και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων. Μάλιστα, το χρήμα που διακινούνταν ήταν τόσο πολύ, που ένας από τους εμπλεκόμενους φέρεται να αγόρασε σπίτι αξίας 300.000 ευρώ με όλα τα λεφτά μπροστά…

πηγή: dikaiologitika.gr