Σύνδρομο Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Οι αλλεργίες που φέρνει μαζί του

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ευθύνεται για έξαρση των αλλεργιών, ειδικά για όσους πάσχουν από αλλεργική ρινίτιδα ή άσθμα. 

Και δεν έχει καμία σημασία αν είναι αληθινό ή ψεύτικο. Και τα δύο μπορεί να έχουν την ίδια συνέπεια, απλώς τα αλλεργιογόνα μπορεί να είναι διαφορετικά.

Το σύνδρομο του χριστουγεννιάτικου δέντρου, όπως αποκαλείται η αλλεργία αυτή, προκαλείται από τους διάφορους μύκητες που εκ φύσεως αναπτύσσονται στα αληθινά δένδρα και βρίσκουν την ευκαιρία να αναπαραχθούν ανεξέλεγκτα όταν βρεθούν στη ζεστασιά των σπιτιών.
Επιπλέον, στον κορμό των αληθινών δένδρων μπορεί να έχουν συσσωρευτεί σπόρια γύρης (όχι από τα ίδια τα έλατα αλλά από άλλα φυτά), καθώς και σκόνες, που απελευθερώνονται στον αέρα όταν τα δένδρα τοποθετούνται σε κλειστούς χώρους.

Ανάλογο πρόβλημα, αν και σε μικρότερη κλίμακα, υπάρχει με τα ψεύτικα δένδρα, τα οποία μπορεί να γεμίσουν με σκόνη και μύκητες στις αποθήκες όπου είθισται να τα αποθηκεύουμε.

Τι μπορείτε να κάνετε; Να τινάζετε καλά το δέντρο πριν το βάλετε στο σπίτι σας, να ανοίγετε τα κλαδιά του και να τοποθετείτε τα λαμπάκια εκτός σπιτιού, και βεβαίως να το τοποθετήσετε όσο το δυνατόν αργότερα και κατά προτίμηση να ζητήσετε από κάποιο άλλο να το κάνει, συνιστούν οι ειδικοί.

Εμείς θα σας συνιστούσαμε αντί για ένα κομμένο νεκρό δέντρο να στολίσετε ένα ζωντανό σε γλάστρα.
πηγή: organiclife.gr