Συνελήφθη ο αδελφός του εκτελεστή του Γιάννη Μακρή

Στα σύνορα με την Αλβανία συνελήφθη από τις βουλγαρικές αρχές ο αδελφός και συνεργός του εκτελεστή του Γιάννη Μακρή. Αναμένεται να ζητηθεί η έκδοσή του στην Ελλάδα.

Ο 35χρονος ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε τον 31χρονο εκτελεστή «συμβολαίων θανάτου», να διαφύγει από το Πανόραμα της Βούλας, μετά την άγρια δολοφονία του «Αυστραλού» με πέντε σφαίρες, τον Οκτώβριο του 2018.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση από τις Αρχές της Βουλγαρίας την περασμένη Παρασκευή (26η Ιουλίου 2019) συνελήφθη στο Χάσκοβο Βουλγαρίας, 35χρονος Βούλγαρος, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, πράξη που έλαβε χώρα την 31 Οκτωβρίου 2018, στο Πανόραμα Βούλας.

Όπως είχε προκύψει από τα στοιχεία ο 31χρονος δολοφόνος από το σημείο της δολοφονίας διέφυγε με νοικιασμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 35χρονος αδερφός του. Μάλιστα την επομένη της εκτέλεσης, τα δυο αδέλφια έφυγαν από Ελλάδα για Βουλγαρία, με λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Ο 31χρονος λίγους μήνες μετά την εκτέλεσή του Γ. Μακρή επέστρεψε στην Ελλάδα, προκειμένου να εκτελέσει ένα νέο «συμβόλαιο θανάτου» Είχε συλληφθεί την 2 Απριλίου 2019 στη Γλυφάδα.

Οι Βούλγαροι αστυνομικοί είχαν αναλάβει τις έρευνες εντοπισμού του 35χρονου, ωστόσο παρέμενε ασύλληπτος και υπήρχαν φόβοι ότι είχε διαφύγει σε άλλη χώρα των Βαλκανίων.

Σημειώνεται, ότι ο 31χρονος εκτελεστής, ο οποίος είναι προφυλακισμένος, αρνείται να αποκαλύψει την ταυτότητα του ανθρώπου, από τον οποίο πήρε εντολή να σκοτώσει τον Μακρή.

πηγή: Μιχάλης Τεζάρης / lawandorder.gr