Συνελήφθη στη Γλυφάδα o Έλληνας – «μεσάζων» στην υπόθεση μεταφοράς κεφαλαίων από Βενεζουέλα σε Βουλγαρία

Στα χέρια των αρχών ο 46χρονος Έλληνας – σύνδεσμος στην υπόθεση μεταφοράς εμβασμάτων – Είχε εκδοθεί σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις αρχές του 2018

Συνελήφθη προ μερικών ωρών σε κατοικία στην οδό Θελξινόης στην Γλυφάδα ο 46χρονος Ελληνας ιδιώτης Γ.Λ. για τον οποίο είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ενταλμα Σύλληψης (στις αρχές του 2018) ύστερα από αίτημα των βουλγαρικών αρχών και ο ρόλος του οποίου είχε μνημονευθεί προσφάτως να έχει «σχέση» σε μια ύποπτη μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών από την κρατική εταιρεία πετρελαίων(PDVSA) στην Βενεζουέλα σε Τράπεζα της Βουλγαρίας. Η σύλληψη του υπήρξε μετά από πολυήμερη έρευνα του Τμήματος Αναζητήσεων της ΕΛΑΣ.

Όπως είχε αποκαλύψει «Το Βήμα της Κυριακής» προ δύο εβδομάδων οι βουλγαρικές αρχές, έπειτα από υποδείξεις των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν ότι παγώνουν τραπεζικούς λογαριασμούς σε βουλγαρική τράπεζα στους οποίους πραγματοποιήθηκαν «ύποπτες» μεταβιβάσεις «εκατομμυρίων ευρώ» από την PDVSA.

O λογαριασμός ανήκει σε Βούλγαρο δικηγόρο που είχε σημαντική θέση και ρόλο στην βουλγαρική εταιρεία πετρελαίου Bulgargeomin LTD . Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της εν λόγω εταιρείας εμφανιζόταν ο συλληφθείς στην Γλυφάδα , σε βάρος του οποίου διεξάγεται έρευνα από τον 17ο τακτικό ανακριτή για πλαστογράφηση στοιχείων σε μία συμβολαιογραφική πράξη με βάση την οποία η Bulgargeomin LTD ιδιοποιήθηκε πριν από μερικούς μήνες, τάνκερ λιβυκών συμφερόντων.

Σε μια υπόθεση που χαρακτηριζόταν διεθνώς ως «πειρατία». Σε βάρος του 46χρονου (κινείτο μεταξύ Βουλγαρίας κι Ελλάδας, είχε παντρευτεί γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής) γινόταν έρευνα κι από τις βουλγαρικές αρχες για την υπόθεση του λιβυκού τάνκερ αλλά ύστερα κι από δικαστικές ενέργειες Ελλήνων επιχειρηματιών.

Οι τελευταίοι καταλόγιζαν στον 46χρονο έλληνα συλληφθέντα ότι είχε προχωρήσει σε πλαστογραφίες , προκειμένου να υπεξαιρέσει μεγάλα χρηματικά ποσά από λογαριασμούς τους στην Βουλγαρία. Ακόμη ο 46χρονος φερόταν να είχε προ μερικών ετών αναρτήσει αγγελίες στο διαδίκτυο όπου εμφανιζόταν ως «μεσάζοντας για να δίνονται άδεια από ξένες τράπεζες (ΣΣ προφανώς από βουλγαρικές) σε άτομα που έχουν πρόβλημα με τον «Τειρεσία»».

πηγή:  Βασίλης Λαμπρόπουλος / tovima.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here