ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Χριστουγεννιάτικη τούρτα με δεντράκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε την πιο χριστουγεννιάτικη τριώροφη τούρτα με αφράτα παντεσπάνια και σοκολατένια δεντράκια!

Για τα παντεσπάνια

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, αλάτι, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε καλά με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μείγμα. Με μία μαρίζ παίρνουμε το μείγμα από τα τοιχώματα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, το πράσινο χρώμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 φόρμες 20 εκ. που τις έχουμε βουτυροαλευρώσει.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά.

Για τα δεντράκια

  • Βάζουμε στη λιωμένη λευκή κουβερτούρα το πράσινο χρώμα και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα ταψί, στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε ένα ξυλάκι για σουβλάκι.
  • Μεταφέρουμε τη κουβερτούρα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχεδιάζουμε δεντράκια πάνω στο ξυλάκι.
  • Πασπαλίζουμε με τα χρωματιστά sprinkles και το ινδοκάρυδο.

Για το frosting

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα από το λεμόνι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για τη σύνθεση

  • Στην πιατέλα σερβιρίσματος βάζουμε λίγο από το frosting για να κολλήσει το παντεσπάνι.
  • Βάζουμε το ένα παντεσπάνι και απλώνουμε το ¼ του frosting με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και απλώνουμε το επόμενο ¼ από το frosting.
  • Προσθέτουμε το τρίτο παντεσπάνι, βάζουμε όλο το frosting και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Φροντίζουμε να καλύψουμε την τούρτα και περιμετρικά.
  • Διακοσμούμε με τα δεντράκια, πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.

πηγή