Σύρος: Αυτό το ελληνικό νησί είναι ο απόλυτος προορισμός για το φετινό καλοκαίρι

Μεγάλο αφιέρωμα του διάσημου ταξιδιωτικού περιοδικού σε πανέμορφο νησί των Κυκλάδων

Ξεχάστε τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Το ελληνικό νησί που προτείνει το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel +Leisure στους αναγνώστες του για το φετινό καλοκαίρι είναι η Σύρος!

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Eleni Gage, η οποία έκανε διακοπές με την οικογένεια της στο νησί, η Σύρος δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχουν στο μυαλό τους οι περισσότεροι τουρίστες για τις Κυκλάδες.

«Σε άλλα νησιά, όπως στη γειτονική Μύκονο, σκεφτόμασταν αν θα μείνουμε στην πόλη ή στην παραλία. Εδώ βρισκόμασταν στην καρδιά της Ερμούπολης, της πρωτεύουσας των Κυκλάδων -ένα ιταλικό όνειρο με pallazzos, θέατρα και cafes… αλλά η θάλασσα ήταν δυο βήματα από την πόρτα μας», σχολιάζει η ίδια.

 

Η δημοσιογράφος περιγράφει τη Σύρο ως ένα μέρος ιδανικό για όσους ξέρουν να ζήσουν και εκτός παραλίας. «Οι επισκέπτες που έρχονται στη Σύρο -η πλειοψηφία τους από τη Γαλλία και τη Σκανδιναβία- ενδιαφέρονται για τα φεστιβάλ και την ακμάζουσα καλλιτεχνική σκηνή, τα περισσότερα από 1.300 νεοκλασικά κτήρια και την απίστευτη κουζίνα του νησιού».

Όσο για το φαγητό, γράφει: «Στα περισσότερα ελληνικά νησιά, ο κόσμος πηγαίνει από παραλία σε παραλία. Στη Σύρο, πηγαίνουν από εστιατόριο σε εστιατόριο».

«Όπως πολλοί άλλοι, έτσι κι εγώ ερωτεύτηκα τη Σύρο…», καταλήγει και φυσικά την πιστεύουμε!

πηγή: reader.gr