Ήρθε η ώρα: Τα 2 μέτρα που ανακοινώνονται μετά το σοκ των 416 κρουσμάτων

Τις τελευταίες μέρες ο αριθμός των κρουσμάτων έδειχνε να σταθεροποιείται πέριξ των 300. Λίγοι περίμεναν το χθεσινό πατατράκ. Γι’ αυτό και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.


Η σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους λοιμωξιολόγους αναμένεται να φέρει εξελίξεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στην απόφαση του το lockdown να είναι η ύστατη λύση, καθώς θεωρεί ότι υπάρχουν ακόμα «όπλα» στη φαρέτρα της κυβέρνησης που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί.

Κι αυτά τα όπλα αναμένεται να ενεργοποιηθούν άμεσα. Το πρώτο είναι η υποχρεωτική μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Εν ολίγοις, όποιος βγαίνει απ’ το σπίτι του για οποιονδήποτε λόγο θα πρέπει να φοράει μάσκα και το δεύτερο έχει να κάνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη 1:00 το βράδυ. Το συγκεκριμένο μέτρο όπως εύκολα γίνεται κατανοητό είναι και το πιο δύσκολο. Γι’ αυτό και η λήψη του δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα.

Το σίγουρο είναι ότι το χθεσινό «μπαμ» στον αριθμό των κρουσμάτων θα φέρει ραγδαίες εξελίξεις. Τα μέτρα κρίνονται απαραίτητα, γιατί αν δεν αναχαιτιστεί τώρα η πανδημία, τότε ο εφιάλτης των 1.000 κρουσμάτων τη μέρα θα έρθει πιο κοντά.

Πηγή: instanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here