Νίκος Χαρδαλιάς: Τα 3 μέτρα που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή

Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι οι πιο κρίσιμες από την αρχή της πανδημίας καθώς για πρώτη φορά ο έλεγχος στο ΕΣΥ έχει χαθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό. 


Η Αθήνα ζει στιγμές Θεσσαλονίκης και αν η διασπορά δεν αναχαιτιστεί άμεσα τότε το εφιαλτικό σενάριο της επιλογής των ασθενών που θα μπαίνουν στις ΜΕΘ θα γίνει κανόνας στο ΕΣΥ.

Γι’ αυτό την Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν θα ανακοινώσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου, καθώς η άρση των περιορισμών παίρνει παράταση.

Πιο συγκεκριμένα:

Α) Δεν προχωράει το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29/3. Η νέα ημερομηνία που προκρίνεται είναι η Δευτέρα 14/4

Β) Παγώνει ξανά το άνοιγμα της εστίασης. Στον νέο προγραμματισμό το άνοιγμα έχει μετατεθεί για τις 19/4, με πολλούς αστερίσκους καθώς δύσκολα θα δώσουν το πράσινο φως οι λοιμωξιολόγοι αν τα κρούσματα είναι πάνω από 1000 ημερησίως

Γ) Παγώνει και το άνοιγμα των σχολείων και πιο συγκεκριμένα η επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου στα θρανία. Το άνοιγμα στις αρχές Απριλίου έχει οριστικά καεί και η επικρατέστερη ημερομηνία είναι πλέον η Δευτέρα 14/4 όταν θα ανοίξει και το λιανεμπόριο. Ο προγραμματισμός μιλάει για επιστροφή μόνο των μαθητών της Γ’ Λυκείου λόγω Πανελλαδικών όμως αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ανοίγματος και των υπόλοιπων βαθμίδων.   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ