Νίκος Χαρδαλιάς: Τα 3 μέτρα που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή

Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι οι πιο κρίσιμες από την αρχή της πανδημίας καθώς για πρώτη φορά ο έλεγχος στο ΕΣΥ έχει χαθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό. 


Η Αθήνα ζει στιγμές Θεσσαλονίκης και αν η διασπορά δεν αναχαιτιστεί άμεσα τότε το εφιαλτικό σενάριο της επιλογής των ασθενών που θα μπαίνουν στις ΜΕΘ θα γίνει κανόνας στο ΕΣΥ.

Γι’ αυτό την Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν θα ανακοινώσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου, καθώς η άρση των περιορισμών παίρνει παράταση.

Πιο συγκεκριμένα:

Α) Δεν προχωράει το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29/3. Η νέα ημερομηνία που προκρίνεται είναι η Δευτέρα 14/4

Β) Παγώνει ξανά το άνοιγμα της εστίασης. Στον νέο προγραμματισμό το άνοιγμα έχει μετατεθεί για τις 19/4, με πολλούς αστερίσκους καθώς δύσκολα θα δώσουν το πράσινο φως οι λοιμωξιολόγοι αν τα κρούσματα είναι πάνω από 1000 ημερησίως

Γ) Παγώνει και το άνοιγμα των σχολείων και πιο συγκεκριμένα η επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου στα θρανία. Το άνοιγμα στις αρχές Απριλίου έχει οριστικά καεί και η επικρατέστερη ημερομηνία είναι πλέον η Δευτέρα 14/4 όταν θα ανοίξει και το λιανεμπόριο. Ο προγραμματισμός μιλάει για επιστροφή μόνο των μαθητών της Γ’ Λυκείου λόγω Πανελλαδικών όμως αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ανοίγματος και των υπόλοιπων βαθμίδων.