Τα Αστέρια Γλυφάδας δίνουν ραντεβού στο ΚΑΣ

Μία από τις πιο σημαντικές επενδύσεις για το πρώτο city resort της Αθήνας στο παραλιακό μέτωπο της ελληνικής πρωτεύουσας πρόκειται να συζητηθεί σήμερα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.


Ο λόγος για τα Αστέρια Γλυφάδας στην Αττική Ριβιέρα που συνεχίζουν στο δρόμο των αδειοδοτήσεων με τελικό στόχο την επένδυση των 60 εκατ. ευρώ από τον όμιλο της Grivalia για την αναβίωση του θρυλικού συγκροτήματος. Σήμερα το ΚΑΣ θα αποφασίσει για την έγκριση ή μη της αρχιτεκτονικής μελέτης για την επανάχρηση της ξενοδοχειακής μονάδας με την αναβίωση του παλιού ξενοδοχείου δυναμικότητας 400 κλινών κατηγορίας 5 αστέρων.

Υπενθυμίζεται ότι τα Αστέρια Γλυφάδας θα αποτελέσουν ένα μοναδικό προορισμό τουρισμού και αναψυχής, καθώς θα συνδυάζουν πολυτελείς υπηρεσίες διαμονής και φιλοξενίας, με χαρακτήρα τουριστικού θερέτρου εντός όμως του αστικού ιστού, αποτελώντας ένα σημαντικό κομμάτι του «παζλ» της Αττικής Ριβιέρας. Συνολικά, προβλέπεται η αξιοποίηση μιας έκτασης 285 στρεμμάτων, την οποία είχε αποκτήσει η Grivalia το 2017, μέσω του τουριστικού της «βραχίονα», της Grivalia Hospitality.


Συγκεκριμένα, είχε αποκτηθεί το 80% της εταιρείας Ναυσικά, αντί ποσού 30 εκατ. ευρώ. Η εν λόγω εταιρεία έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της έκτασης, έχοντας υπογράψει συμφωνία μακροχρόνιας μίσθωσης, η οποία ολοκληρώνεται το 2081. Η κάλυψη του ακινήτου δεν θα ξεπεράσει το 1%, κάτι που σημαίνει ότι οι εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν δεν θα ξεπερνούν τα 28.500 τ.μ. Επί της ουσίας, η Grivalia δεν προτίθεται να αξιοποιήσει το σύνολο του διαθέσιμου συντελεστή προτιμώντας να «πατήσει» στην ήδη ανεπτυγμένη υποδομή των 20.000 τ.μ.

Μεταξύ άλλων, το έργο περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων και 400 κλινών, σουίτες και επιπλωμένες βίλες, χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης.


Η επένδυση στα Αστέρια Γλυφάδας θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε ύψος στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής στον ξενοδοχειακό κλάδο μετά το επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Πάντως πέραν των δύο εμβληματικών επενδύσεων στον Αστέρα Βουλιαγμένης και στα Αστέρια Γλυφάδας καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον και για νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στο παραλιακό μέτωπο με δεδομένη την τουριστική αξία που θα λάβει η περιοχή τα επόμενα χρόνια με την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος στο Ελληνικό.Επίσης, στο παραλιακό μέτωπο επίκεινται νέες επενδύσεις μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαγωνισμών για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεων της μαρίνας Αλίμου αλλά και την επαναλειτουργία της πλαζ της Β’ Ακτής Βούλας.