Τα καφέ στους κήπους των μουσείων: Αναψυκτήριο Νομισματικού Μουσείου

Μια πραγματική όαση στο κέντρο της Αθήνας!

Πού; Στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, Πανεπιστημίου 12- απέναντι από το πολυκατάστημα ΑΤΤΙΚΑ. Ένα ιδιαίτερο και καλά «κρυμμένο» café, στη σκιά του υπέροχου κτιρίου Τσίλερ, άλλοτε κατοικία του Ερρίκου Σλήμαν, που φιλοξενεί το Νομισματικό Μουσείο, μία από τις μεγαλύτερες συλλογές νομισμάτων στον κόσμο, από την αρχαιότητα έως σήμερα. 

Το ανακαλύπτεις πίσω από τα εμβληματικά κάγκελα του Ιλίου Μέλαθρον, σ’ έναν καταπράσινο και τεράστιο κήπο 800 τ.μ., που εκτός των άλλων, περιλαμβάνει και σπάνια, υπεραιωνόβια δέντρα, που φυτεύτηκαν εκεί επί Σλήμαν.

 

Μια ανάσα στο κέντρο της πόλης!
Άρωμα Βιέννης, Λειψίας ή Πράγας, ιδανικό διάλειμμα από το άγχος της μεγαλούπολης, σε ήσυχο περιβάλλον, με τέλειο καφέ, σνακς, ολόφρεσκες σαλάτες και χειροποίητα γλυκά. Το βράδυ είναι η τέλεια πρόταση για ένα χαλαρό ποτό, πριν το σινεμά, το θέατρο ή τη νυχτερινή συνέχεια.

Το café μάς περιμένει από τις 9:00 το πρωί έως τις 11:30 το βράδυ, με διακριτική τζαζ, κινηματογραφική και ιδιαίτερη μουσική, ενισχύοντας την ατμόσφαιρα της αρμονίας και αθωότητας, που προσδίδει στο χώρο το κτίριο και ο κήπος του.

Το café του Νομισματικού Μουσείου αποτελεί και αιφνίδια και ευχάριστη έκπληξη της καθημερινότητάς μας στην καρδιά της πόλης, ένα σημείο πραγματικά ξεχωριστό, που έχουμε κάθε λόγο να επισκεφτούμε άμεσα.

Κάθε Πέμπτη, στις 9:00 το βράδυ, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου διοργανώνονται live μουσικές βραδιές με γνωστά jazz σχήματα της πολής σε αφροβραζιλιάνικους, τζαζ, μπλουζ και funk ρυθμούς.

 

Πανεπιστημίου 12, Αθήνα, τηλ. 210 3610067, nma.garden@gmail.com,
Facebook: Nomismatiko Mouseio Garden
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αιμιλία Κουγιά, 6944417606

 

 

Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 12
106 71 Αθήνα

Ελλάδα

Τηλέφωνο

210 361006