Τα μυστικά δωμάτια που βρέθηκαν σε μια γέφυρα του 17ου αιώνα

Βρετανοί αρχαιολόγοι έκαναν μια συγκλονιστική ανακάλυψη σε μια «κούφια» γέφυρα του 17ου αιώνα. Η ανακάλυψη στο εσωτερικό της, εμφάνισε έναν άγνωστο κόσμο με πολλά δωμάτια και ένα θέατρο!

Η ιστορία μοιάζει με ταινία ή μυθιστόρημα. Αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή. Η γέφυρα βρίσκεται στην έκταση του Blenheim Palace, μια αρχοντική κατοικία που βρίσκεται στα περίχωρα της Οξφόρδης.

Οι προγραμματισμένες επισκευές λοιπόν, οδήγησαν στην ανακάλυψη δωματίων, που παρέμεναν σφραγισμένα για τουλάχιστον 250 χρόνια. Και όχι μόνο δωμάτια. Ανακαλύφθηκαν μυστικές σήραγγες, βάρκες, καμινάδες και ένα μικρό θέατρο, που χρονολογούνται σχεδόν από το 1756.

Πιθανολογείται πως πίσω από την κατασκευή κρύβεται ο αρχιτέκτονας και θεατρικός συγγραφέας Sir John Vanbrugh. Το ανάκτορο σήμερα κατοικείται από τον 11ο Δούκα του Marlboro και συντηρείται από την οικογένεια Churchill. Άλλωστε σε αυτό το «σπίτι» γεννήθυηκε και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Winston Churchill, το 1874.

To Blenheim Palace είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και θεωρείται ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής μπαρόκ στην Αγγλία.

πηγή: e-daily.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here