Από τα 644 rapid test που διενεργήθηκαν χθές, τα 13 ήταν θετικά στον Δήμο Γλυφάδας

Από τα 644 rapid test που διενεργήθηκαν σήμερα, τα 13 θετικά.

Αυξήθηκε το ποσοστό των θετικών rapid test, μειώθηκε η διάμεση ηλικία των ατόμων που βρέθηκαν θετικά. Μεταξύ των 644 τεστ κορονοϊού που διενεργήθηκαν σήμερα από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην πλατεία Εσπερίδων, τα 13 ήταν θετικά (ποσοστό 2,01%) και αφορούν σε οκτώ άνδρες και πέντε γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 26 έτη.
«Μαζικά rapid test διενεργούμε τακτικά στη Γλυφάδα, πάντα με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ και αυτό κάναμε και σήμερα, στην πλατεία Εσπερίδων.
Αυτή τη φορά τα αποτελέσματα πραγματικά μας ανησυχούν ιδιαίτερα, πρώτον γιατί σημειώθηκε το υψηλότερο ποσοστό θετικών κρουσμάτων, 2,01% και δεύτερον γιατί η διάμεση ηλικία τους ήταν πολύ χαμηλή. Στα 644 rapid test, τα 13 ήταν θετικά (οκτώ άνδρες και πέντε γυναίκες).
Η διάμεση ηλικία των θετικών κρουσμάτων είναι μόλις 26 ετών. Η κούραση είναι δεδομένη και μεγάλη, αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση και αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής (μάσκες, αποστάσεις, πλύσιμο χεριών) από όλους, για να βγούμε νικητές στη μεγάλη μάχη απέναντι στην πανδημία.
Ευχαριστούμε το προσωπικό του ΕΟΔΥ και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Βρυζίδη για τον συντονισμό του σημερινού ελέγχου», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.