Τα σενάρια των αυστραλιανών Μέσων για την εκτέλεση του Γιάννη Μακρή – Ποια ενδεχόμενα εξετάζουν οι Αρχές

H εκτέλεση του Γιάννη Μακρή στη Βούλα αποτέλεσε πρωτη είδηση στην Αυστραλία, όπου ο επιχειρηματίας δραστηριοποιήθηκε τα προηγούμενα χρόνια. 

Όπως αναφέρει η Daily Mail Australia,  «ήταν η έβδομη φέτος στον υπόκοσμο της Αθήνας» με τις αρχές να ερευνούν τη σύνδεση της με τον  «πόλεμο της νύχτας» και το ενδεχόμενο κάποιος Αλβανός εκτελεστής να κρύβεται πίσω από το συμβόλαιο θανάτου.

«Αλβανοί εκτελεστές ήταν υπεύθυνοι για συμβολαια θανάτου στην πόλη, χρησιμοποιώντας έως και τρία οχήματα για να διαφύγουν από τη χώρα», γράφει η εφημερίδα.

Η Sydney Morning Herald γράφει ότι η εκτέλεση του Γιάννη Μακρή ενδέχεται να συνδέεται με τα επιχειρηματικά του συμφέροντα και την εταιρεία security 24/7 Security Services. Η αστυνομία ερευνά την εταιρεία προκειμένου να εξακριβώσει εάν λειτουργούσε ως βιτρίνα για ξέπλυμα χρήματος, ή εκλήφθηκε ως απειλή από αντιπάλους του.

Σημειώνεται ότι ο 46χρονος ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας security και λέγεται ότι τους τελευταίους μήνες σκόπευσε να επεκτείνει τη δραστηριότητα του στην παραλιακή και στη Μύκονο, παρέχοντας πολυτελείς υπηρεσίες.

Η εφημερίδα τονίζει ότι την επομένη της μαφιόζικης εκτέλεσης, οκτώ οχήματα με το λογότυπο της εταιρείας απομακρύνθηκαν από τα κεντρικά της επιχείρησης, ενώ την άλλη μέρα απομακρύνθηκε και το έμβλημα. Σύμφωνα με την αυστραλιανή εφημερίδα η εντολή να κλείσει η επιχείρηση δεν δόθηκε από την οικογένεια του θύματος.

Ο Νέος Κόσμος της Μελβούρνης αναφέρει ότι η ελληνική αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο η δολοφονία του να σχετίζεται με τον υπόκοσμο της Αυστραλίας, όπου στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για διακίνηση ναρκωτικών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα , το 2009, ο άλλοτε συνεταίρος του Μακρή και νονός της αυστραλιανής «νύχτας» Φάντι Ιμπραχίμ είχε υπογράψει συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του για ένα χρέος 1,4 εκατ. δολ.

Οι αστυνομικοί του Σίδνεϊ είχαν βρει στο σπίτι ενός από τους υπόπτους ένα πιστόλι Colt, μία φωτογραφία του «Αυστραλού» και ένα χαρτί με τη διεύθυνση του σπιτιού του.

Η εφημερίδα της ομογένειας αναφέρει ότι η πολυτελής ζωή του Μακρή στην Ελλάδα μπει στο στόχαστρο της υπηρεσίας Ασφαλείας και Πληροφοριών της Aυστραλίας (Australian Security Intelligence Organisation – ASIO).

Μάλιστα, αξιωματούχοι φέρεται να επισκέφτηκαν «τον Απρίλιο του 2017 την Αθήνα αναζητώντας ακίνητα και τραπεζικές καταθέσεις στο όνομα του Μακρή. Στο πλαίσιο της έρευνας πρόκειται να αξιολογηθούν ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες για διασύνδεση του 46χρονου και με εταιρείες στοιχημάτων».

πηγή: thecaller.gr