Κορονοϊός: Μετά την Ιταλία, τέλος όλες οι πτήσεις από και προς Ισπανία

Μετά την Ιταλία, η ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε νέα NOTAM για προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων από και προς Ισπανία λόγω της έξαρσης του νέου κορονοϊού.

Η ανακοίνωση της ελληνικής ΥΠΑ δημοσιοποιήθηκε σχεδόν αμέσως μετά τον νεότερο απολογισμό των θυμάτων του Covid-19 στην Ισπανία.

Συνολικά 7.753 κρούσματα έχουν καταγραφεί στην χώρα της Ιβηρικής, ενώ 288 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον νέο κορονοϊό. Παράλληλα, να σημειωθεί πως η Ισπανία έχει τεθεί σχεδόν ολόκληρη σε καραντίνα, επιχειρώντας να “φρενάρει” την εξάπλωση της πανδημίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: NOTAM της ΥΠΑ για προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων από και προς Ισπανία

Με την 3η κατά σειρά ΝΟΤΑΜ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ενημερώνει ότι από σήμερα 15 Μαρτίου 2020 και ώρα 24:00 το βράδυ έως τις 29 Μαρτίου 2020 και ώρα 24:00 το βράδυ αναστέλλονται όλες οι πτήσεις, μεταφοράς επιβατών, από και προς τα αεροδρόμια της Ισπανίας.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι από την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων που ισχύει από Ελλάδα προς και από Ισπανία εξαιρούνται οι εμπορευματικές (Cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος πτήσεις (sanitary) και οι ferry flights (επιστροφή αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του).

Η ΥΠΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι ενέργειες αυτές γίνονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ως μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον COVID-19.