Τεχνικές βαφής: Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς – Τι ακριβώς κάνει η καθεμιά από τις παρακάτω τεχνικές και ποιες οι διαφορές τους;

Μια σύντομη ανάλυση για κάθε τεχνική προκειμένου να ξέρουμε τι να ζητήσουμε στο κομμωτήριο και τι να περιμένουμε.

Balayage

Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές, που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στα κομμωτήρια. Το θετικό της είναι ότι προσαρμόζεται σε κάθε χρώμα  μαλλιών. Το αποτέλεσμά της είναι το χρώμα των μαλλιών να μοιάζει φυσικό, σαν να τα έχει ξανθύνει ο ήλιος. Για να επιτευχθεί αυτό, η βαφή εφαρμόζεται στο πάνω μέρος κάθε τούφας.

Foilyage

Είναι παρόμοια τεχνική με το balayage. Το χρώμα των μαλλιών βάφεται ανά τούφες και στη συνέχεια, αυτές οι τούφες τυλίγονται σε αλουμινόχαρτο. Το αποτέλεσμα χαρίζει ένα φυσικό χρώμα πιο έντονο στις άκρες.

Ombre

Το χρώμα είναι σκούρο στις ρίζες και από τη μέση των μαλλιών ξεκινά η διαβάθμιση του χρώματος που όσο πλησιάζει τις άκρες γίνεται πιο ανοιχτό. Για να αναδειχθεί αυτή η τεχνική πρέπει το μήκος των μαλλιών να είναι τουλάχιστον μέχρι τους ώμους.

Sombre

Είναι η λιγότερο δραματική εκδοχή του ombre, όπως λέει και η ονομασία της, που προκύπτει από τις λέξεις soft και ombre. Η αντίθεση του χρώματος είναι πιο διακριτική. Το χρώμα ξεκινάει να ανοίγει από πιο ψηλά από τη μέση της τρίχας, ώστε το αποτέλεσμα να φαίνεται περισσότερο φυσικό. Παρ’ όλα αυτά, οι άκρες είναι εμφανώς πιο ανοιχτές από τις ρίζες.

Babylights

Είναι οι εξαιρετικά λεπτές ανταύγειες, που δίνουν περισσότερη λάμψη και διάσταση στο χρώμα. Η τεχνική αυτή είναι ιδανική για τα λεπτά μαλλιά και επίσης είναι μια οικονομική πρόταση, όπως και το ombre, γιατί δεν χρειάζεται συχνή ανανέωση ρίζας. Οι ανταύγειες είναι τόσο λεπτές που δεν κάνουν αντίθεση με το σκουρότερο χρώμα της βάσης.

Ribbon highlights

Μία από τις δημοφιλέστερες τεχνικές του τελευταίου διαστήματος. Το όνομα της τεχνικής είναι ribbon, δηλαδή κορδέλα, γιατί το ζητούμενο είναι οι ανοιχτόχρωμες ανταύγειες να μοιάζουν με κορδέλες μπλεγμένες στα μαλλιά. Προσοχή: Οι ribbon highlights πρέπει είναι να είναι μόνο δύο-τρεις τόνους πιο ανοιχτές από τη βάση και να μην έχουν μεγάλη διαφορά, π.χ. ξανθό ανοιχτό σε καστανή βάση, διαφορετικά το λουκ θα μοιάζει ξεπερασμένο.

πηγή: vita.gr