Θετικά είναι τα αποτελέσματα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στα Νότια Προάστια

Χαρακτηριστικές πρόσφατες περιπτώσεις, είναι η εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών που είχε ρημάξει τα σπίτια σε Γλυφάδα, Βάρη και Άλιμο όπου άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους τρεις διαρρήκτες, την στιγμή που προσπαθούσαν να διαρρήξουν μία οικία στον Άλιμο.

Εμφανή είναι ήδη τα θετικά αποτελέσματα από την προσπάθεια που γίνεται από το καλοκαίρι για την αύξηση του προσωπικού της Άμεσης Δράσης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με μετακινήσεις προσωπικού κυρίως από την VIP αλλά και από άλλες Υπηρεσίες.

Από την πρώτη στιγμή, η νέα φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έθεσε ως προτεραιότητα της την αύξηση του προσωπικού της Άμεσης Δράσης και ειδικά της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι αριθμοί της οποίας είχαν πέσει σε απογοητευτικά νούμερα σε σχέση με τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, κάτι που επέφερε και ανάλογη αδυναμία στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ο στόχος που αρχικά τέθηκε ήταν να μπορέσει να αυξηθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα το προσωπικό με μετακινήσεις αστυνομικών από την φύλαξη υψηλών προσώπων και από άλλες υπηρεσίες, πίσω στις οργανικές τους θέσεις με απώτερο σκοπό έως τα τέλη του έτους να έχουν ενταχθεί στην Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. η πλειονότητα από τους 1.500 νεοπροσληφθέντες ειδικούς φρουρούς σε μία προσπάθεια να δυναμώσει τόσο όσο χρειάζεται.

Ήδη με μία εκτιμώμενη αύξηση του προσωπικού κατά περίπου 20% ή αλλιώς κατά περίπου 500 άτομα διαφαίνεται σύμφωνα με υψηλόβαθμούς αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και μία αντίστοιχη αύξηση στην αποτελεσματικότητα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατά επίσης περίπου 20%, ειδικά μετά από μία σχετικά σύντομη περίοδο προσαρμογής του ενισχυτικού προσωπικού. Οι περιπολίες έχουν όντως αυξηθεί, ειδικά στην περιοχή του κέντρου που αντιμετώπιζε και το μεγαλύτερο πρόβλημα, οι έλεγχοι είναι πιο συχνοί, οι προσαγωγές υπόπτων πιο συχνές και κυρίως οι συλλήψεις επ’ αυτοφώρω.

Δηλαδή η «αιχμή του δόρατος» της Αστυνομίας μπορεί και πάλι να ανταποκρίνεται όσο το δυνατό πιο άμεσα εκεί που πραγματικά χρειάζεται με αρκετά εμφανή αποτελέσματα ειδικά από το καλοκαίρι και μετά. Αντίστοιχο ενδιαφέρον έχει δοθεί και για την περιοχή της Δυτικής Αττικής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιπες περιοχές έχουν εξαιρεθεί, αφού σύμφωνα πάντα με επιτελείς, η προσπάθεια που έχει γίνει είναι να διανεμηθεί το προσωπικό όσο το δυνατό πιο ισορροπημένα.

Ο κυρίως όγκος των περιπολιών της δίκυκλης αστυνόμευσης για λόγους επιχειρησιακούς αφορά περισσότερο τις πρωινές ώρες, τις ώρες αιχμής δηλαδή και μετακίνησης κόσμου. Τη νύχτα το βάρος πέφτει περισσότερο στα περιπολικά της Άμεσης Δράσης, χωρίς ωστόσο να εξαιρείται η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., απλά τις νυχτερινές ώρες το βάρος της αστυνόμευσης γέρνει μοιραία στα περιπολικά.

πηγή: Θοδωρής Παναγιωτίδης / news247.gr