Θετικά 25 από τα 388 rapid test στην παραλία (ποσοστό 6,44%)

Αυξημένο εμφανίζεται το επιδημιολογικό φορτίο στην πόλη μας, καθώς 25 από τα 388 rapid test που διενεργήθηκαν σήμερα στην παραλία μας ήταν θετικά (ποσοστό 6,44%). Η μετάλλαξη Δέλτα (γνωστή και ως ινδική μετάλλαξη) έχει εξελιχθεί σε κρίσιμο αστάθμητο παράγοντα της πανδημίας και η διασπορά της αλλάζει την ισορροπία των μέχρι τώρα δεδομένων.

Ο εντοπισμός των κρουσμάτων, καθώς και η ιχνηλάτηση των ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών είναι τώρα κρισιμότερος από ποτέ, με στόχο την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη καθυστέρηση της διασποράς στην κοινότητα, έως ότου αυξηθεί περαιτέρω η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα.
Ο Δήμος Γλυφάδας σε αγαστή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ διενεργεί σε τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχους, οι οποίοι αναμένεται να πυκνώσουν. «Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα από την διενέργεια των rapid τεστ για τον κορονοϊό που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην παραλία μας.
Σε σύνολο 388 συμπολιτών μας που έκαναν σήμερα το τεστ και επισκέφτηκαν τις παραλίες της Γλυφάδας από διάφορα μέρη της Αττικής, 25 βρέθηκαν θετικοί (ποσοστό 6,44%). Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τόσο μεγάλο ποσοστό θετικών αποτελεσμάτων σε αντίστοιχη διαδικασία στη πόλη μας και αυτό είναι ένα ακόμη μήνυμα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας. Για μια ακόμη φορά θερμά ευχαριστούμε τον ΕΟΔΥ και το εξαιρετικό προσωπικό του για τη συνεργασία.
Και πάλι ευχαριστώ τους αντιδημάρχους Νίκο Βρυζίδη και Σπύρο Δήμου για τον συντονισμό», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. «Μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου η πόλη μας έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, ειδικά στις παραλίες. Είμαστε σε εγρήγορση για να αποτυπώνουμε έγκαιρα το επιδημιολογικό φορτίο», υπογραμμίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Υγείας Νίκος Βρυζίδης.
Και προσθέτει: «Είναι πασιφανές ότι υπάρχει έξαρση σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες και αυτό οφείλεται πιθανώς σε μεταλλαγμένα στελέχη του ιού. Συνιστούμε την προσοχή στους κατοίκους της Γλυφάδας και στους επισκέπτες της πόλης μας, να τηρούν τα μέτρα προστασίας, κυρίως τις αποστάσεις στην παραλία και να προσέχουν τον ανεξέλεγκτο συγχρωτισμό, γιατί ο ιός είναι ακόμα εδώ. Από πλευράς μας θα εντείνουμε τους ελέγχους και θα ενθαρρύνουμε τον εμβολιασμό».
Στη σημερινή διαδικασία, στην οποία ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Δήμου και η Δημοτική Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος του ΚΑΠΠΑ Ελένη Καράχου-Σκούταρη, ο κόσμος με μεγάλη προθυμία συμμετείχε και εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την άρτια οργάνωση και τη γρήγορη ροή.