Θρίλερ για επιβάτες σε κρουαζιερόπλοιο στην Ηγουμενίτσα – Η πρόσκρουση, η ζημιά στο πλοίο και η απαγόρευση απόπλου

Ενημερώθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική αρχή Ηγουμενίτσας ότι κατά τη διάρκεια επιβίβασης στο κρουαζιερόπλοιο “CRUISE OLYMPIA” σημαίας Ιταλίας, το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει για Ανκόνα Ιταλίας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, κόπηκαν οι πρυμναίοι κάβοι του πλοίου.

Αποτέλεσμα ήταν ο δεξιός καταπέλτης επιβίβασης οχημάτων να προσκρούσει σε δύο δέστρες του λιμένα οι οποίες αποκολλήθηκαν.

Στο “CRUISE OLYMPIA” το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Πάτρα για Ανκόνα Ιταλίας με ενδιάμεσο λιμένα την Ηγουμενίτσα, επέβαιναν 139 επιβάτες, 49 Ι.Χ.Ε. και 69 Φ/Γ, ενώ στον λιμένα Ηγουμενίτσας ανέμεναν προς επιβίβαση 263 επιβάτες, 50 Ι.Χ.Ε., 78 φορτηγά και 2 λεωφορεία.

Κατόπιν επιθεώρησης του πλοίου διαπιστώθηκε στρέβλωση τμήματος της δεξιάς πλευράς του δεξιού καταπέλτη και αδυναμία ασφάλισης του, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “CRUISE OLYMPIA” μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

πηγή: dikaiologitika.gr