Θάντερκατς: Ο Λάινο, η Τσιτάρα και άλλοι ήρωες της απόλυτης παιδικής σειράς που άφησε εποχή

Οι Θάντερκατς (Thundercats) είναι αμερικανική σειρά κινουμένων σχεδίων και προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1985. Αποτελείτο από 4 κύκλους επεισοδίων και μία τηλεταινία, η οποία προβλήθηκε το 1986, με τον συνολικό αριθμό επεισοδίων να ανέρχεται στα 130.

Υπήρξαν από τις πιο δημοφιλείς σειρές κινουμένων σχεδίων των 80’s και αγαπήθηκαν από το τηλεοπτικό κοινό σε όσες χώρες προβλήθηκαν. Οι παραγωγοί είχαν προσλάβει μέχρι και ψυχολόγο, για να ελέγχει το σενάριο ώστε να περνάνε σωστά μηνύματα. Για τους λίγους, που δεν ξέρουν και πολλά για τους Θάντερκατς: Είναι μια ομάδα ανθρωπόμορφων αιλουροειδών με υπερφυσικές δυνάμεις από τον πλανήτη της Θαντέρα. H ιστορία ξεκινούσε με τους ήρωες να φεύγουν από τον πλανήτη τους έπειτα από μια μεγάλη έκρηξη.

Φεύγουν στο διάστημα αναζητώντας νέο πλανήτη, για να εγκατασταθούν (ο Τζάγκα, που είναι ο μεγαλύτερος όλων, αναλαμβάνει να οδηγήσει το σκάφος στην Τρίτη Γη, ενώ οι υπόλοιποι Θάντερκατς, η Τσιτάρα, ο Τάιγκρα, ο Πάνθρο, ο Γουάιλικατ, η Γουάιλικιτ, ο Σναρφ και ο έφηβος άρχοντας των Θάντερκατς, ο Λάιονο, ο οποίος παραμένει έφηβος, αλλά σε σώμα ενήλικου) και μπαίνουν σε χρονοκάψουλες, για να αποφύγουν τη φθορά του χρόνου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο Τζάγκα πεθαίνει. Ο στόλος τους δέχεται επίθεση από τους εχθρούς τους, τα Μεταλλάγματα από τον πλανήτη Πλάνταρ, με αποτέλεσμα να καταστραφούν όλα τα σκάφη τους εκτός από τη ναυαρχίδα. Σε αυτή βρίσκεται το ξίφος των οιωνών, το οποίο έχει το μάτι της Θαντέρα, που αποτελεί την πηγή δύναμης των Θάντερκατς.

Ταυτόχρονα φτάνουν στην Τρίτη Γη και τα Μεταλλάγματα. Στο καινούργιο τους σπίτι οι Thundercats δεν είναι ευπρόσδεκτοι, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με τον κακό μάγο που είχε μορφή μούμιας, Μαμ-Ρα, ο οποίος προσπαθεί να τους καταστρέψει με τη βοήθεια των Μεταλλαγμάτων και άλλων μοχθηρών δυνάμεων, για να σταματήσει την κυριαρχία τους στην Τρίτη Γη.

Μια από τις χαρακτηριστικές σκηνές της σειράς ήταν όταν ο Λάιονο έβγαζε το σπαθί του και φώναζε «Thunder, Thunder, Thunder, ThunderCats HOOOOOOO!» και η δράση ξεκινούσε.

 

Πηγή : newside.gr