Θυμάσαι όταν ακόμη τα Jumbo βρίσκονταν σε ένα υπόγειο στη Γλυφάδα;

Ποιός κάτοικος των νοτίων προαστίων δεν θυμάται το πρώτο Jumbo στην Αγγ. Μεταξά; Ποιο παιδάκι δεν θυμάται  παραμονές Χριστουγέννων την βόλτα στην Γλυφάδα και την επίσκεψη στο πρώτο μεγάλο παιχνιδάδικο;

Κατέβαινες με κυλιόμενες σκάλες και ήταν από τότε, ο παράδεισος των παιδιών. Ξεκίνησε την λειτουργία του τη δεκαετία ’80, στη Γλυφάδα, κάτω από το American Toast, στην στοά του θερινού σινεμά «Αριάν» . Το κατάστημα Jumbo (πρώην El Greco) ήταν ιδιοκτησία του Απόστολου Βακάκη.

Στα χρόνια που ακολουθούν, το Jumbo  μεταφέρεται και η εταιρεία κάνει άλματα προς την κορυφή της επιτυχίας με κορύφωση το 2004, όταν αναλαμβάνει ύστερα από πλειοδοτικό διαγωνισμό, το δικαίωμα αποκλειστικής παραγωγής και εμπορίας της Μασκότ του 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το American Toast που ήταν ακριβώς από επάνω – για όσους δεν το θυμούνται – ήταν το πρώτο φαστφουντάδικο στην Γλυφάδα,γνωστό για το περίφημο τοστ με ομελέτα.Στο σημείο το διαδέχτηκε το πρώτο κινέζικο φαστφουντάδικο που αργότερα έκλεισε και στη θέση του μέχρι και σήμερα, βρίσκεται υποκατάστημα του “Γρηγόρη”.

Ελισάβετ Μιτσού

πηγή: alimosonline.gr